RAJSKI PAPIRI DRMAJU REGION: U njima se pojavljuje i najpoznatije prezime u Crnoj Gori!
Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

neočekivano

RAJSKI PAPIRI DRMAJU REGION: U njima se pojavljuje i najpoznatije prezime u Crnoj Gori!

Crna Gora -

U pretrazi baza podataka Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ) u vezi sa aferom Rajski papiri prilikom pretrage pojma "Srbija" kao rezultat se dobijaju dva teksta.

Jedan je o Guzenbaueru a drugi o sestri Mila Đukanovića - Ani Kolarević.

Kako se navodi na sajtu ICIJ Ana Kolarević, nekada Đukanović, sestra je Mila Đukanovića, koji je bio na vlasti od 1991. do 2016. godine, kao premijer ili predsednik Crne Gore. Porodica se smatra jednim od najbogatijih u zemlji, podseća ICIJ.

Kolarević, inače pravnik, imala je više od 3,5 miliona dolara u akcijama i nekretninama 2009. godini, prema istrazi koje je u to vreme vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara i Centar za istraživačko novinarstvo u Bosni i Hercegovini.

Kolarević je bila akcionar "Ranin doo", firme registrovane na Malti 2012. godine, kada je njen brat Milo Đukanović ponovo izabran za premijera.

Prema izveštajima srpskih medija, "Ranin" poseduje firmu "Serbijan nikl", rudarsku kompaniju koja je 2012. godini planirala da uloži oko 1,4 milijarde dolara u istraživanje nikla.

Prema podacima iz registratora sa Malte iz 2012. i 2015. godine, više od 90 odsto poslovnih interesa "Ranin" bili su "izvan Malte." U oktobru 2015, Kolarević je prodala pola akcija "Ranina" izvršnom direktoru "Serbijan nikla" Radomiru Vukčeviću, koji ju je zamenio kao direktora kompanije.

Dokumenti pokazuju da su Kolarević i Vukčević takođe direktori "Ruukki International Ltd", malteške ispostave jedne finske kompanije koja je specijalizovana za rudarstvo i obradu minerala. U oktobru 2017, kompanija je navedena kao zatvorena.

Na pitanja ICIJ-a Kolarevićeva je rekla da je kratko bila deo "Raninove" rukovodeće strukture nakon osnivanja i da kompanija i njene filijale nisu napravile profit, jer ne ispunjavaju uslove za početak svoje aktivnosti. na pitanja o "Ruukki International" nije odgovorila navodi se na sajtu ICIJ.

Kurir.rs/Blic

Foto: Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

"Rajski papiri" otkrivaju paklene zavere! Svetski mocnici, ali i jedan srpski ministar preselili bogatstvo u ofšor zemlje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track