PAPRENO RENOVIRANJE: Skupština Crne Gore plaća 11.000 evra za itisone!
Foto: Vijesti.me/ Zoran Đurić, Foto: Vijesti.me/ Zoran Đurić

170 EVRA KVADRAT

PAPRENO RENOVIRANJE: Skupština Crne Gore plaća 11.000 evra za itisone!

Crna Gora -

Rukovodstvo Skupštine Crne Gore će u plenarnoj sali postaviti itisone vredne više od 11.000 evra.

U ugovoru o nabavci itisona, objavljenom na sajtu Skupštine, navodi se da su oni predviđeni za lože u plenarnoj sali. Ugovor je potpisan sa nikšićkom kompanijom “Temko”.

“Ukupna ugovorena vrednost roba bez PDV-a iznosi 9.327 evra, PDV iznosi 1.772 evra, a ugovorena vrednost usluga sa PDV-om iznosi 11.099,73 evra”, navodi se u ugovoru koji su potpisali generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević i predstavnik “Temka” Mojaš Ćorović.

Kako se navodi u ugovoru, cena kvadratnog metra itisona sa uračunatim PDV-om, izradom, isporukom i postavljanjem iznosi 170 evra.

Iz Skupštine nisu odgovorili o kakvoj vrsti itisona se radi i da li je razmatrana mogućnost nabavke po nižoj ceni, zbog mera štednje za koje se Vlada zalaže. Primera radi, na sajtu jedne velike prodavnice tepiha u Podgorici, cene kvadratnog metra itisona belgijske proizvodnje iznose od osam do 24 evra.

Iz skupštinske službe za odnose sa javnošću nisu odgovorili ni zbog čega menjani itisoni u plenarnoj sali. U ugovoru se, između ostalog, navodi i da je garantni rok za itison dve godine, kolika je garancija i za njihovo postavljanje.

Plenarna sala renovirana je u drugoj polovini prošle godine, zbog čega su prve sednice aktuelnog saziva parlamenta održane na Cetinju.

Kako su naveli u crnogorskom parlamentu, na renoviranje plenarne sale je utrošeno 420.925 evra, a radove je izvodila kompanija “Fidija”. Iz skupštine je tada pojašnjeno da adaptacija sale podrazumeva zamenu krovne lanterne, krečenje sale, dela rasvete kao i čišćenje sistema ventilacije i spuštenog plafona urađenog od staklenih ploča. Tada su, kako su pojasnili u Skupštini, na zgradi državnog parlamenta zamenjeni prozori a adaptirana je i fasada.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Zoran Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track