CRNOGORCI PRODALI AUTOBUSKU STANICU U HERCEG NOVOM: Privatnik iskeširao 370.000 evra
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

BiVŠI VLASNIK U STEČAJU

CRNOGORCI PRODALI AUTOBUSKU STANICU U HERCEG NOVOM: Privatnik iskeširao 370.000 evra

Crna Gora -

Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je za 370.000 evra jednoj privatnoj kompaniji.

Milić Popović, predsednik odbora direktora Vektra Boke, u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, nije želeo da precizira kojoj kompaniji je ona prodata.

"Autobuska stanica je prodata putem javnog konkursa drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je sprovedena u skladu sa Planom reorganizacije Vektra Boke", rekao je Popović, dodajući da su na oglas za prodaju pristigle samo dve ponude.

U toku nadmetanja, kako je objasnio, jedna kompanija je odustala od kupovine, čime je druga stekla uslove da bude izabrana.

foto: Printscreen/ Youtube

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je za Dnevne novine da je ta lokalna samouprava htela da kupi Autobusku stanicu, i da je planirala da uđe u tenderski proces, ali da se od toga odustalo zbog imovinskih sporova.

"Bez obzira na prodaju, lokalna uprava će raditi na tome da se izgradi nova autobuska stanica, u skladu sa standardima", naveo je Katić.

Na pitanje da li je prodato još objekata koji su u vlasništvu Vektra Boke, Milić Popović je kazao da je biznismenu Rajku Čelebiću prodat poslovni prostor od 68 kvadrata u centru grada, te da je nedavno u medijima objavljen treći oglas za prodaju preostale imovine.

Stečaj u kompaniji Vektra Boka uveden je u junu 2015, a Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije preduzeća, podseća se u tekstu.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) SPECIJALCI SA DUGIM CEVIMA OPKOLILI ZGRADU: U toku akcija na Kanarevom brdu, ceo kvart EVAKUISAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track