INCIDENT U PRIHVATILIŠTU: U Podgorici napadnuti iranski azilanti!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Luka Zeković

traže pomoć

INCIDENT U PRIHVATILIŠTU: U Podgorici napadnuti iranski azilanti!

Crna Gora -

PODGORICA - Četiri Iranca, koja su podnela zahtev za azil u Crnoj Gori, tvrde da su u utorak uveče napadnuti u smeštaju za tražioce azila u podgoričkom naselju Konik.

Oni su juče ispred zgrade Ujedinjenih nacija u Podgorici tražili pomoć jer kako su rekli ne smeju da se vrate u prihvatilište.

"U nedjelju smo ilegalno prešli albansko-crnogorsku granicu, i iz Tuzi taksijem došli do Podgorice. Podneli smo zahtev za azil, posle čega su nas uputili u prihvatilište, gde su nas tokom noći napali", rekao je Vijestima Farbod Farmani.

Farmani je kazao da su ih smestili u neuslovnu prostoriju i da su odmah počeli problemi sa drugim tražiocima azila koji su tu bili smešteni.

"Vređali su nas na rasnoj osnovi, vikali, psovali. Tokom noći je došlo i do tuče, krv je bila po hodniku, zidovima. Ja čak imam posekotinu na usni", kazao je Farmani. On je rekao da je u Iranu radio kao profesor.

On tvrdi da su incident prijavili radnicima obezbeđenja u prihvatilištu, ali da oni nisu reagovali. Ranko Čađenović iz Zavoda za zbrinjavanje izbeglih lica potvrdio je da je u utorak veče došlo do manjeg incidenta između tražilaca azila.

"Njih četvorica su bili u dodatnom smeštaju na Koniku, budući da je Centar za tražioce azila pun, i nisu bili zadovoljni uslovima. Tokom večere je došlo do manjeg incidenta sa drugim tražiocima azila, ali je situacija brzo smirena", kazao je Čađenović.

Kurir.rs/vijesti.me

Foto printscreen vijesti.me/Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track