CRNOGORSKE DEMOKRATE: Poslanik Šaranović napadnut na Cetinju, repetirali pištolj pored njegove glave
Foto: Vijesti.me, Foto: Vijesti.me

INCIDENT

CRNOGORSKE DEMOKRATE: Poslanik Šaranović napadnut na Cetinju, repetirali pištolj pored njegove glave

Crna Gora -

Dve nepoznate osobe napale su na Cetinju poslanika Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića i kandidate za odbornike iz te partije, rečeno je iz Demokratske Crne Gore.

Napad se navodno desio u četiri ujutru u Bajovoj ulici, kada je presretnuto vozilo Šaranovića i naoružani muškarci krenuli na poslanika i troje kandidata za odbornike.

Vozilo je, demolirano, a Šaranović je zadobio povrede i nalazi se u bolnici, kazao je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

"Radi se o klasičnom pokušaju ubistva imajući u vidu da je N.N. lice repetiralo pištolj na 20 centimetara od Šaranovića. Pored pištolja su koristili i metalne bokseve, a kandidatu za odbornika Marku Martinoviću koji je snimao događaj su oduzeli telefon pod pretnjom pištoljem", naveo je Bogdanović.

U izveštaju lekara sa Cetinja se konstatuje da je Šaranović doveden zbog povrede glave i da ima otok na levom delu glave i crvenilo.

Pošto je zaustavio vozilo, Šaranović navodi da su tražili da spusti prozorsko staklo, što je i uradio i da mu se vozač obratio sa "Što je bilo", a da ga je on upitao ko su oni.

"Nakon ovih reči, vozač je izgovorio: Na nas se puca svaku noć i odmah su oba lica izašla iz svog vozila, suvozač je odmah krenuo sa nogom da udara u moje vozilo, tačnije u moja vrata, a vozač je sa druge strane izašao sa većim kamenom u rukama, težine oko 10 kilograma i bacio na vetrobransko staklo".

Šaranović dalje opisuje da je vozač izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u njega govoreći: "Sve ću vas pobiti", a da je on rekao Martinoviću koji je bio suvozač da uzme telefon i da snima.

"Tada ovo lice sa pištoljem u ruci prolazi na drugu stranu mog vozila, dolazi do vrata suvozača i obraća mu se rečima "Izađi", dok drži pištolj uperen u njega i govori mu više puta: "Bači telefon". Marko baca telefon i udaljava se nekoliko metara od vozila", dodaje Šaranović.

Šaranović ističe da je onda suvozač prišao i udario ga više puta tupim predmetom u lice, i da je on podigao ruke da se zaštiti, a da su onda dvojica napadača se vratila u vozilo i otišli.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track