MOŽE DA SE ODRONI SVAKOG TRENUTKA: Put Cetinje-Budva zatvoren za saobraćaj
Foto: YT Printscreen

Radovi mogu da potraju

MOŽE DA SE ODRONI SVAKOG TRENUTKA: Put Cetinje-Budva zatvoren za saobraćaj

Crna Gora -

Put Cetinje-Budva biće zatvoren za saobraćaj do utorka ili srede, procena je Dušana Kokića iz Direkcije za puteve.

"Saobraćajnica je očišćena, na njoj nema kamenih blokova ni stena, međutim jedan dio kosine je veoma nestabilan, postoji mogućnost da se svakog trenutka odroni dio kamenja na tom delu".

On je za Radio Cetinje kazao da postoji opasnost novog obrušavanja na delu kosine kod "malog tunela", te da je potrebno ugraditi ankere koji će to sprečiti.

Saobraćaj na magistalnom putu Budva-Cetinje preko Brajića u potpunom je prekidu od juče zbog klizišta koje je nastalo na Brajićima.

"Saobraćajnica je očišćena, na njoj nema kamenih blokova ni stena, međutim jedan dio kosine je veoma nestabilan, postoji mogućnost da se svakog trenutka odroni deo kamenja na tom delu. Očekujemo da uskoro dođu ekipe koje će ugraditi ankere i specijalne spajder mreže koje sprečavaju obrušavanje kamenja i tek nakon toga će moći da se uspostavi normalan saobraćaj. Po mojoj gruboj proceni, to može biti utorak ili sreda, ne pre, jer je potrebno vreme da se navedeni radovi izvedu", kazao je Kokić.

On je dodao i da je tokom noći došlo do novog obrušavanja kamenja.

"Tokom noći je usled kiše došlo do obrušavanja dela koji nismo mogli da dohvatimo mehanizacijom, tako da možemo reći da su nam nepovoljni vremenski uslovi delimično i pomogli", zaključio je Kokić.

(Kurir.rs/Vijesti.me)

(Foto: YT Printscreen ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković: “Hteo sam da budem premijer”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track