MEDICINSKI TEHNIČAR IZ PAKLA: Tukao duševno obolele, kažnjen smanjenjem plate, ali samo na papiru!
Psihijatrijska bolnica u Kotoru, Foto: Vijesti.me

jezivo

MEDICINSKI TEHNIČAR IZ PAKLA: Tukao duševno obolele, kažnjen smanjenjem plate, ali samo na papiru!

Crna Gora -

Uprava Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor treba, bez odlaganja, da preduzme mere za utvrđivanje odgovornosti glavnog medicinskog tehničara, koji je u martu prošle godine zlostavljao šest pacijenata.

On ih je udarao nogom u zadnjicu, šamarao ih i udarao svežnjem ključeva po glavi, a jednog je udarao nogom u predelu potkolenice, napisao je u mišljenju o ovom predmetu ombudsman Sućko Baković.

Ombudsman je istakao da je na osnovu utvrđenih činjenica, izjava svedoka i pacijenata utvrđeno da je glavni medicinski tehničar prošle godine zlostavljao pacijente zbog isprljanog sveže okrečenog zida.

Medicinski tehničar je, kako je precizirano u mišljenju, u nameri da sazna ko je to učinio postrojio pacijente u hodniku, pa je počeo da viče na njih, da ih udara i šamara.

Medicinski tehničar je podneo "ostavku" kako na mesto glavnog tehničara odeljenja tako i na mesto glavnog tehničara bolnice, koju je direktor prihvatio.

Direktor mu je, međutim, rešenjem o razrešenju u martu 2016. godine utvrdio umanjen koeficijent zarade sa 5,96 na 4,86, ali, prema podacima iz platnih lista, on, ipak, nije ostvarivao zaradu po umanjenom koeficijentu, istakao je Baković.

Kurir.rs/CdM

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track