PENTAGON KOD KOTORA: Crnogorska policija upala u TVRĐAVU škaljarskog klana, zaplenjena skoro tona droge!
Policija upada u bazi škaljarskog klana Foto: Vijesti.me, Foto: Vijesti.me

akcija "boka"

PENTAGON KOD KOTORA: Crnogorska policija upala u TVRĐAVU škaljarskog klana, zaplenjena skoro tona droge!

Crna Gora -

U akciji kodnog imena "Trik" koja je sprovedena u Podgorici razbijena kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila drogu na međunarodnom nivou.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odseka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije pronašli i oduzeli ukupno 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i oko tri kilograma smese za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi.

"Ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila marihuanu i heroin na međunarodnom nivou i presečen je lanac krijumčarenja i prodaje ovih opojnih droga“, kažu u policiji.

U saopštenju se dodaje da je uhapšeno ukupno 12 osoba – jedna osobu za koju se sumnja da je organizator i 11 za koja se sumnja da su članovi kriminalne grupe, stvorene radi krijumčarenja i ulične prodaje opojne droge.

U Kotoru je nastavljena akcija "Boka", u okviru koje se u stambenom kompleksu - zvanom Pentagon pretresaju stanovi koji pripadaju članovima škaljarskog klana.

Pretresen je stan Igora Dedovića, njegove majke Vojke, njegovog tasta Gracije Petrovića, zatim stan Dalibora Tomovića zvanog "Daba" i stan Aleksandre Đurić, žene pokojnog Dalibora Đurića.

Pretresima je, kako navode iz policije u saopštenju, pronađeno i oduzeto šest vozila, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, ručni sat marke "Rolex", dvije hiljade eura, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko–poverilačkim odnosima.

"Oduzete su bankarske kartice i instrukcije za obavljanje finansijskih transkacija, dokumentacija koja se odnosi na moguće isplate licima koja su uključena u krijumčarenje narkotika na međunarodnom nivou, notarski zapisi i više fotografija na kojima se nalaze članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedene četiri osobe.

"Shodno aktivnostima koje su preduzete 15. decembra, kada je pretresom stana kod M.J. (30) iz Kotora pronađeno 11 hiljada evra, obavljene su konsultacije sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, na osnovu kojih je protiv M.J. podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa", kaže se u saopštenju.

Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala je počeo policijske aktivnosti na proveri zakonitosti sticanja novca za gradnju kompleksa "Pentagon“ u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track