(VIDEO) OGLASIO SE I DF POSLE INCIDENTA NA PROSLAVI NOVE GODINE: Za sve su krive parapolicijske snage, od sada ćemo sami obezbeđivati skupove
Foto: Youtube/Printscreen

MLADIĆ SKOČIO NA BINU

(VIDEO) OGLASIO SE I DF POSLE INCIDENTA NA PROSLAVI NOVE GODINE: Za sve su krive parapolicijske snage, od sada ćemo sami obezbeđivati skupove

Crna Gora -

"Posle sinoćne pokazane nemoći policije da obezbeđuje javni skup Demokratskog fronta (DF) i spreči nimalo slučajan incident, jasno je da od nje ne možemo očekivati da se obračuna sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori, ni da omogući dosledno poštovanje zakona", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

DF je stoga odlučio da brigu o bezbednosti skupova ubuduće ponovo vode njihovi aktivisti.

Podsetimo, na dočeku Pravoslavne Nove godine sinoć u Podgorici na Trgu desio se manji incident. Dok je lider DF Andrija Mandić u ponoć okupljenima čestitao Novu godinu jedan mladić je skočio na binu. On je prekinuo Mandićev govor riječima "j... mi se bre, za Novu godinu".

"DF, takođe, procenjuje da je važno napomenuti da su nedavnim, poslednjim izmenama Zakona o javnim okupljanjima zabranjena obezbeđivanja skupova od strane redarske službe koju formiraju organizatori već svu odgovornost i obavezu za obezbeđivanje skupova tim zakonskim rešenjem preuzela je policija. Upravo zbog toga što je zbog novih izmena zakona DF morao da rasformira svoju sjajnu redarsku službu je i bilo moguće da sinoć dođe do onog incidenta, za koji osnovano sumnjamo da su organizovale i planirale parapolicijske snage.

Redarska služba DF, koju su činili bivši oficiri i podoficiri Vojske Jugoslavije, podsećamo, osnovana je nakon incidenata 24. oktobra 2015. godine, i obezbeđivala je ogroman broj skupova na kojima je bilo na desetine hiljada građana, između ostalog i dva dočeka Pravoslavne Nove Godine, a da ni na jednom od tih skupova nije zabeležen ni najmanji incident", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja