PODGORIČANIN TVRDI DA JE 5 MESECI BIO ZATOČEN U ĐAKOVICI: Seksualno ga zlostavljali, sekli noževima i izgladnjivali!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PREŽIVEO UŽAS

PODGORIČANIN TVRDI DA JE 5 MESECI BIO ZATOČEN U ĐAKOVICI: Seksualno ga zlostavljali, sekli noževima i izgladnjivali!

Crna Gora -

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres iz Crne Gore saopštila je da joj se obratio dugogodišnji član iz Podgorice, sa zahtevom za pružanjem pravne pomoći i zaštite, zbog toga što je, kako je naveo, trpeo kontinuirano zatočeništvo, seksualno zlostavljanje, izgladnjavanje i svakodnevne pretnje smrću.

Mladić je naveo da je torturu trpeo u periodu od septembra 2017. godine do januara 2018. godine.

"Prema navodima mladića, slučaj počinje u septembru 2017. godine, kada se dogodio prvi kontakt sa izvesnim E.G. sa Kosova, putem društvene mreže Fejsbuk. Posle inicijalne, prijatne komunikacije, mladić pristaje na sastanak sa E.G. u Podgorici. Posle upoznavanja i provedenog zajedničkog vremena, E.G. predlaže mladiću da pođe sa njim na jednodnevni izlet do Peći, kako bi proveli još zajedničkog vremena i bolje se upoznali. Nakon odlaska na put, stvari zauzimaju gotovo neverovatan obrt. Naime, kako mladić navodi, na samom putu do Peći, E.G. je fizički nasrnuo na mladića, terajući ga da proguta tablete njemu nepoznate sadržine. Mladić je ubrzo nakon toga izgubio svest i probudio se sledećeg dana u njemu nepoznatom stanu u Peći. U ovom periodu, E.G. mu obznanjuje da je mladić tada u njegovom zatočeništvu i da će morati da radi sve što od njega bude traženo, pod pretnjama smrću. Mladić je potom transportovan u Đakovicu, u iznajmljeni stan, u kojem je bio zatvoren i prinuđen da ostane u periodu od gotovo pet meseci", navodi se u saopštenju LGBT Foruma Progres.

Navodi se da je u toku ovog perioda, E.G. posećivao mladića, fizički i seksualno ga zlostavljajući, nanoseći mu povrede nožem u predelu grudi, i stomaka, izgladnjavajući ga i uskraćujući mu pravo na slobodno kretanje.

"Prema navodima mladića, E.G. je posedovao i pištolj kojim mu je pretio, i da je u više navrata pretio da će ga udaviti u obližnjoj reci. Mladić, svestan situacije u kojoj se nalazio, kao i ozbiljnosti i ostvarivosti pretnji, bio je prinuđen da radi sve što mu se kaže iz straha za sopstveni život. U januaru 2018. godine, kako mladić navodi, po prijavi komšija iz stana u kojem je bio zatočen, kosovska policija provaljuje u stan i odvodi mladića u policijsku stanicu na uzimanje izjave. Međutim, situacija doživljava još jedan obrt, jer, kako je mladić izjavio, policijski službenici, posle uzimanja izjave od njega, shvativši da je isti pripadnik LGBTI zajednice, fizički nasrću na mladića. Četiri policajca su ga potom tukli podsmevajući mu se, i odbili su da prime izjavu i da uzmu slučaj u razmatranje. Ovom prilikom su ga udarali zatvorenim i otvorenim pesnicama u predelu glave, stomaka i grudnog koša", piše u saopštenju.

Mladić je ispričao da je po izlasku iz policije, napustio Kosovo i vratio se u Crnu Goru, gde je tražio pomoć nevladine organizacije LGBT Forum Progres.

"Pravna i psiho-socijalna pomoć mu je pružena odmah i uspostavljena je kvalitetna i temeljna saradnja sa Upravom Policije, putem kontakt policijskog službenika za rad sa LGBTIQ zajednicom", navode iz NVO.

Predsednica LGBT Forum Progresa, Bojana Jokić, navodi da ovaj slučaj predstavlja "više kombinovanih krivičnih dela".

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! KO ĆE DOĆI GLAVE LIDERU SOCIJALISTA?! Dačiću skočio šećer zbog stranačkog kolege!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track