PROGLASILI POBEDU: Vlast u Beranama formiraju Zdravo Berane i Demokrate, u Ulcinju DPS i FORCA osvojili najviše mandata!
Foto: printscreen CdM

lokalni izbori u crnoj gori

PROGLASILI POBEDU: Vlast u Beranama formiraju Zdravo Berane i Demokrate, u Ulcinju DPS i FORCA osvojili najviše mandata!

Crna Gora -

BERANE - Koalicija “Zdravo Berane” i Demokratska Crna Gora činiće vlast u Beranama

Na današnjim lokalnim izborima u tom gradu koalicija “Zdravo Berane” osvojila je 14, a DCG četiri mandata, što je 18 mandata u odnosu na 17 mandata koalicije DPS- SD-BS. Podsetimo DPS je na izborima 2014. godine sama osvojila isti broj mandata.

U Ulcinju DPS i Forca imaju devet mandata, koalicija “Probudi se Ulcinju” ima sedam, po tri mandata DUA i SD, a dva je uzela GP URA. Biračka mesta na lokalnim izborima u Beranama i Ulcinju zatvorena su u 20 sati. Pravo glasa imalo je oko 43,5 hiljada građana. Izbori su protekli u međusobnim optužbama za zloupotrebu izbornog dana.

Izbori u ova dva grada izuzetno su važni zbog predstojećih predsedničkih izbora koji se održavaju 15. aprila. Vladajuća koalicija na državnom nivou i opozicija čekaju rezultate lokalnih izbora da bi i na osnovu toga odredili svoje kandidate koji će ući u trku za predsednika Crne Gore.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen CdM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track