(VIDEO) PODGORIČANI ODALI POČAST MALIŠANU PRETUČENOM NASMRT (1): Stotine građana palilo sveće za malog Pavla i protestovalo protiv nasilja!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

dosta je nasilja

(VIDEO) PODGORIČANI ODALI POČAST MALIŠANU PRETUČENOM NASMRT (1): Stotine građana palilo sveće za malog Pavla i protestovalo protiv nasilja!

Crna Gora -

PODGORICA - Više stotina građana okupilo se na Trgu nezavisnosti zbog brutalnog prebijanja dečaka Pavla Jovovića (1) u Podgorici koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Građani su poslali jasnu poruku da nasilje više ne sme da se toleriše i da ne sme da se ćuti. Veliki broj roditelja je na protest došao sa decom, koja su naosila transparente “Institucije, odlučnije reagujte.

1 / 4 Foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

Zaštitite decu!’, “Sačuvajmo život – reagujmo”‘, “Strožije kazne za zločine nad decom!." Okupljeni su na podgoričkom trgu palili sveće za malog Pavla.

“Zaštitimo život, reagujmo na nasilje. Vreme je da kažemo dosta. Nasilje nije samo privatni problem, nasilje stvara nasilje. Ne žmurimo nad njim. Podržimo i zaštitimo žrtve i procesuirajmo i strožije nego sada kaznimo počinioce. Svaki policajac i svaki tužilac i sudija treba da reaguju”, kazao je Žarko Stanišić ispred Udruženja roditelji.

Protestu su prisustvali odbornici u podgoričkom parlamentu Đorđe Suhih i Nebojša Kavarić. Podsećamo, Nerminu Šišiću (28) koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomesečnog dečaka, i detetovoj majci Jeleni Jovović, tužilac Zoran Vučinić odredio je pritvor do 72 sata zbog opasnosti od bekstva.

foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

Policija sumnja da je Šišić duže vreme fizički zlostavljao maloletno dete, te da je majka dečaka Jelena Jovović zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze, zbog čega je dete zadobilo teške telesne povrede opasne po život od kojih je juče preminulo.

Majka Jelena Jovović rekla je lekarima i policiji da je dete pre mesec dana palo i da su odatle modrice po glavi i telu, i da je tako i polomio zubiće. to je izazvalo sumnju kod istražitelja, kao i njeno hladnokrvno ponašanje i nezabrinutost. Ona je na pitanje ko je otac deteta odgovorila “Neznani junak”.

foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

Sve ovo, a najviše povrede, za koje je ustanovljeno da nisu posledica pada već da je dete prebijeno, policajcima je bilo dovoljno da privedu dečakovu majku i njenog partnera.

Kurir./Vijesti.me

Foto prinscren Vijesti.me/Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track