BEČIĆ PORUČIO: Neću biti predsednički kandidat! Neka opozicija predloži nestranačku ličnost!
Foto: Printscreen/ Vijesti.me, Foto: Printscreen/ Vijesti.me

IZBORI U CRNOJ GORI

BEČIĆ PORUČIO: Neću biti predsednički kandidat! Neka opozicija predloži nestranačku ličnost!

Crna Gora -

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da se neće kandidovati za predsednika Crne Gore.

On je pozvao ostatak opozicije da kandiduje nestranačku ličnost koja će imati njihovu "blanko podršku".

"Za smenu ovog režima sam spreman sve da učinim, pa i ovakav potez. Ja sam uradio ono što je bilo do mene. Izvolite, kolege, dogovorite se i imamo opoziciono jedinstvo u susret predsedničkim izborima", naveo je Bečić.

On je podsetio da su se Demokrate u kontinuitetu zalagale da opozicija 2018. godine primeni princip iz 2013. godine, odnosno da zajednički predsednički kandidat opozicije bude onaj stranački lider koji ima najveće poverenje, a samim tim i najveću šansu da pobedi na izborima.

"Međutim, praktično da nas niko nije podržao u našim nastojanjima. Čak naprotiv. Svi politički subjekti su saopštili da zajednički predsednički kandidat opozicije treba da bude nestranačka ličnost i da samo on može pobediti kandidata DPS. Prošle sedmice, uvažavajući stavove mojih opozicionih kolega, saopštio sam da kad oni neće da podrže mene, ja ću onda podržati njih. Istakao sam da su Demokrate spremne da snagom celokupne partijske infrastrukture stanu iza nestranačkog kandidata kojeg bi dogovodila celokupna parlamentarna opozicija, a da im, sa druge strane, ja stojim na raspolaganju, ako do takvog dogovora ne dođe", naveo je Bečić.

Dodaje da umesto da njegova ponuda "naiđe na afirmaciju i reči zahvalnosti mojih kolega", jedan broj njih je saopštio da je to "samo taktika" koja treba da dovede do toga da on bude predsednički kandidat.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Printscreen/ Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track