PAVLOV ZAKON PODRŽALO VIŠE OD 6.000 GRAĐANA: Traže doživotnu kaznu za ubistvo dečaka u Podgorici
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

POKRENUTA PETICIJA

PAVLOV ZAKON PODRŽALO VIŠE OD 6.000 GRAĐANA: Traže doživotnu kaznu za ubistvo dečaka u Podgorici

Crna Gora -

Više od 4.500 građana potpisalo je peticiju "Pavlov zakon", kojom se traži doživotna kazna za osumnjičenog za ubistvo dečaka, očuha Nermina Šišića i majku Jelenu Jovović

Ova inicijativa pokrenuta je ubrzo posle monstruoznog ubisvta 15-mesečnog dečaka.

Crnogorski zakon propisuje da je najveća kazna na koju osumnjičeni očuh može biti osuđen 40 godina, dok majci preti osam godina zatvora.

Inicijativa će, kako su saopštili pokretači, biti upućena poslaničkim klubovima.

Dok traje ispitivanje i istraga da li je bilo propusta zaposlenih u Kliničkom centru, prilikom prijema dečaka 6. i 7. januara, preliminarni nalaz obdukcije pokazao je da je nesrećno dete umrlo od batina.

Da li se neko od zaposlenih ogrešio o zakon i nije nadležnim prijavio eventualne sumnjive povrede početkom januara, utvrdiće Vrhovno državno tužilaštvo, a direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević istakla je da niko neće biti pošteđen od rigoroznih mera.

A osumnjičenima za ubistvo 15-mesečnog dečaka, Nerminu Šišiću (28) i dečakovoj majci Jeleni Jovović sudija za istrage Višeg suda u Podgorici, Vladimir Novović, odredio je pritvor do 30 dana.

Kurir.rs/CDM Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja