UŽAS U BERANAMA: Majka i ćerka umrle od gladi, policija šokirana uslovima u kojima su živele!
Foto: printscreen RTCG

tuga

UŽAS U BERANAMA: Majka i ćerka umrle od gladi, policija šokirana uslovima u kojima su živele!

Crna Gora -

BERANE - Majka i kćerka, Miroslava (70) i Dragana Gačević (40) pronađene su sinoć mrtve u svojoj kući u naselju Hareme u Beranama. Slučaj su policiji prijavile komšije jer ih danima nisu videli.

"Kada smo došli, vrata su bila zaključana, a kada smo ušli umkuću zatekli smo žene mrtve. Pretpostavljamo da se radi o prirodnoj smrti, ali će obdukcija da pokaže tačan uzrok", rekao je Vijestima sagovornik iz policije.

On je dodao da su nesrećne žene živele u nehumanim uslovima, bez osnovnih uslova za život. Sudeći po svemu, umrle su od gladi. Struja im je bila isključena još pre nekoliko godina.

"Nešto je trebalo ranije da se preduzme. Sada je kasno. Starica je bila nepokretna, a i njena ćerka je bila slabog zdravlja", rekao je policijski službenik.

Kako se saznaje, njih dve su bile raseljena lica i nisu imale rođake u Beranama. Tu tom gradu utočište je našlo oko 3.000 do 4.000 raseljenika i izbeglica sa prostora bivše Jugoslavije, a najviše sa Kosova i iz Bosne i Hrvatske. Njih nešto više od hiljadu živi u kolektivnim centrima, a ostali kao podstanari, najčešće u nehumanim uslovima, kao što je to bio slučaj sa nesrećnim ženama koje su sinoć pronađene mrtve.

Predsednik Saveza udruženja raseljenika izbeglica u Crnoj Gori, Mićo Marjanović, koji je i sam izbeglica, izrazio je ogorčenje zbog ovog slučaja.

On je rekao da su mnoge humanitarne organizacije u Crnoj Gori na račun izbeglica izvukle ogroman novac od međunarodnih organizacija, ali da život te populacije ni u čemu nije popravljen.

"Ovako nešto je moglo da se očekuje. Svaka izbeglička porodica je priča za

sebe. Toliko novca je prošlo na račun izbeglica kroz Crnu Goru, a mnoge izbeglice se nalaze na ivici gladi", kazao je Marjanović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen RTCG

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) TAČI:“SPORAZUM SA BEOGRADOM BEZ PRIZNANJA, ALI KOSOVO U UN-u“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track