PRETNJE DPS BARSKOM PORTALU: Tužilac otvorio istragu, očekuje se saslušanje Mila Đukanovića i Branke Nikezić
Foto: Fonet

Nećete dugo

PRETNJE DPS BARSKOM PORTALU: Tužilac otvorio istragu, očekuje se saslušanje Mila Đukanovića i Branke Nikezić

Crna Gora -

Urednik „Barskog portala“ Milenko Jovanović pred tužiocem ponovio da je pretnjom vladajuće stranke ugrožena bezbednost i rad članova redakcije

BAR - Osnovni državni tužilac u Baru Radmila Gačević otvorila je izviđajni postupak po krivičnoj prijavi koju je podneo urednik „Barskog portala“ Milenko Miško Jovanović protiv predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i šefice barskog odbora te stranke Branke Nikezić zbog pretnje „nećete dugo“, koja u formi zvaničnog akta upućena ovoj redakciji od strane vladajuće stranke.

Tužilac je neposredno pošto je primljena krivična prijava, saslušala Jovanovića u svojstvu građanina. Očekuje se da će narednih dana biti saslušan Milo Đukanović, koji je pred zakonom odgovorno lice u ime DPS-a, kao i Nikezićeva, iz čijeg opštinskog odbora je upućeno reagovanje sa pretećom porukom, zbog koje je reagovalo i Udruženje novinara Crne Gore, političke partije i novinari i mediji iz zemlje i regiona.

Milenko Miško Jovanović
Milenko Miško Jovanovićfoto: Barski portal

Jovanović je pred tužiocem ponovio da je pretnjom vladajuće stranke ugrožena bezbednost i rad članova redakcije „Barskog portala".

Rekao je da se utoliko više ne oseća bezbedno „jer je DPS stranka koja svoje pretnje dokazano zna da ostvari".

Podvukao je da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena Barskom portalu "nećete dugo" usmerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao pretnja gašenjem tog medija po svaku cenu".

foto: Barski portal

Jovanović je podsetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno zatražilo da tužilac u Baru ispita pretnju DPS-a.

Od tužilaštva je zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog dela i posle toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

Branka Nikezić
Branka Nikezićfoto: Barski portal

Služba za informisanje DPS-a Bara spornu preteću poruku uputila je „Barskom portalu“ 9. februara reagovanjem koje je stiglo elektronskom poštom i dan kasnije objavljeno na portalu.

Branka Nikezić
Branka Nikezićfoto: Barski portal

DPS je time reagovao na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsednica barske filijale Đukanovićeve stranke Branka Nikezić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) TAČI:“SPORAZUM SA BEOGRADOM BEZ PRIZNANJA, ALI KOSOVO U UN-u“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track