(VIDEO) OD NOVČANE DO NAJGORE KAZNE: Evo šta čeka policajce koji su pretukli trojicu mladića u Podgorici
Foto: Printscreen

ZLOČIN I KAZNA

(VIDEO) OD NOVČANE DO NAJGORE KAZNE: Evo šta čeka policajce koji su pretukli trojicu mladića u Podgorici

Crna Gora -

Pripadnici Interventne jedinice crnogorske policije Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović, koji su u subotu uveče u centru Podgorice tukli mladiće J.B., S.N. i M.D., mogli bi da budu suspendovani, novčano kažnejni, a bogami i otpušteni.

Ukoliko bi protiv njih bila podneta krivična prijava, policajci će biti suspendovani. Ako budu osuđeni iznad šest meseci, ostaju bez posla. U najblažem slučaju, ako se bude išlo na teži diisciplinski pokušaj, kazniće ih novčano, odbijanjem 10 do 30 odsto od plate, saznaje portal CdM od svog izvora u Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Crnogorsku javnost uznemirio je snimak kako policajci prebijaju mladiće, koji je preplavio društvene mreže. Pritom se na snimku vidi samo kako ih tuku napolju, a dvojicu su nastavili da pesniče i u marici.

Savetu za građansku kontrolu policije javili su se građani koji tvrde da su ih ovi policajci ranije tukli, a neki su najavili da će podneti krivične prijave. U tom slučaju postoji mogućnost da se vežu postupci protiv nih i to može da ima ozbiljnije posledice, kažu u Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Pretučeni mladići potražili su pomoć u bolnici i zbrinuti su, a pošto nisu teško povređeni, pušteni su na kućno lečenje.ućama.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Slavko Stojanović je smenio šefa inkrimisanih policajaca

Predsednik Saveta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić sazvao je povodom ovog slučaja vanrednu sednicu tog tela za četvrtak, u 14 sati, u Skupštini Crne Gore. Slučaj o prekoračenju ovlašćenja službenika Interventne je u rukama tužioca, a njihov šef, Milan Radusinović, smenjen je po naredbi direktora Slavka Stojanovića, koji je najoštrije osudio neprimereno i neprofesionalno postupanje policijskih službenika sa snimka.

Kurir.rs/CdM

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track