(VIDEO) UHAPŠENI POLICAJCI KOJI SU BRUTALNO PREBILI MLADIĆE U PODGORICI: Završili iza rešetaka zbog zlostavljanja i falsifikovanja službenih isprava!
Foto: Printscreen Youtube/in4snet

obrukali profesiju

(VIDEO) UHAPŠENI POLICAJCI KOJI SU BRUTALNO PREBILI MLADIĆE U PODGORICI: Završili iza rešetaka zbog zlostavljanja i falsifikovanja službenih isprava!

Crna Gora -

PODGORICA - Petorica pripadnika interventne jedinice koji su osumnjičeni da su u subotu 17. februara pretukli tri mladića u centru Podgorice, uhapšeni su i biće saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Mladenu Vujoviću, Slavku Furtuli, Vukomanu Marašu, Marku Stojanoviću i Milošu Bečanoviću, stavlja se na teret zlostavljane na štetu trojice građana, kao i falsifikovanje službenih isprava

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici reagovalo je odmah posle objavljivanja snimaka torture policijskih službenika nad građanima. Crnogorsku javnost uznemirio je snimak na društvenim mrežama u kojem pomenuti policajci prebijaju trojicu mladiće.

Mladići koji su pretučeni te noći su zadržani u prostorijama Centra bezbednosti Podgorica. Prema navodima koji su dostavljeni Savetu za građansku kontrolu policije, dvojicu mladića su tukli i u “marici” prilikom prevoza do CB Podgorica.

Oni su posle incidenta zatražili pomoć lekara.

Odgovornost za prebijanje, koje su zabeležile sigurnosne kamere sa jednog od objekata, “pala“ je na šefa smene interventne jedinice Milana Radusinovića, koji je po nalogu direktora Uprave policije Slavka Stojanovića juče ekpresno smenjen.

Posle objavljivanja snimka Savetuvili su se javili i drugi građani koji su tvrdili da su ih ovi policajci ranije tukli, i prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, oni najavljuju krivične prijave. U tom slučaju postoji mogućnost da se protiv njih vežu postupci i to može imati ozbiljnije posledice”, kažu u Savetu.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track