KAMERE UHVATILE NAČELNIKA POLICIJE KAKO BIJE CETINJANINA: Pretio mu pištoljem i govorio da je špijun kriminalaca
Foto: Printscreen

OBRAČUN

KAMERE UHVATILE NAČELNIKA POLICIJE KAKO BIJE CETINJANINA: Pretio mu pištoljem i govorio da je špijun kriminalaca

Crna Gora -

Načelnik cetinjske policije Miloš Vučinić i njegov podređeni Ratko Popović pre četiri dana udarali su Cetinjanina Mila Ivaniševića (31) i govorili mu da je špijun kriminalaca.

Policijsku “akciju” zabeležile su nadzorne kamere kuće koju Ivanišević obezbeđuje.

Na snimku se vidi da Ivanišević 20. februara sedi u automobilu parkiranom na jednoj cetinjskoj raskrsnici. Par minuta pre šest sati ujutro pored njega se zaustavlja “džip” iz kog izlaze dvojica uniformisanih policajaca i Vučinić sa pištoljem u ruci.

foto: Printscreen

Prilaze automobilu i dok Vučinić drži pištolj uperen u Ivaniševića, jedan od policajaca izvlači tog Cetinjanina iz kola i obara ga u sneg. Vučinić odlazi do službenog džipa, a potom se vraća, čučne pored Ivaniševića i udara ga po glavi.

Na snimku se vidi da Vučinić nekoliko puta prilazi Ivaniševiću i udara ga po glavi, ali i da ustaje svaki put kad naiđe prolaznik ili automobil, kao da ne želi da ga neko vidi šta radi. Jedan policajac pretresao je automobil u kom je Ivanišević sedeo, a drugi je Cetinjanina držao na ulici.

foto: Printscreen

Par minuta nakon što su ga izvukli iz kola i oborili na ulicu, kamera je zabeležila da prolazi nekoliko policijskih automobila. Tog jutra, dvadesetak metara dalje od mesta na kome je Ivanišević pretresen i tučen, policija je pretresla kuću Sava Lipovine i uhapsila ga.

Ivanišević je medijima rekao da ga Vučinić i dvojica policajaca nisu uhapsili nakon što su ga tukli, već su ga ostavili pored automobila. Sat kasnije došli su njegovoj kući da ga privedu.

foto: Vijesti/Slavica Kosić

Ivanišević tvrdi da mu je policajac Popović sve vreme dok je ležao u snegu, na ulici, držao nogu na ramenima.

“Načelnik je držao pištolj uperen u mene. Nisam znao šta me snašlo. Da sam se opirao, pa da kažeš, samo su me odjednom uhvatili, nasrnuli na mene i vikali. Načelnik me tukao i vikao: 'špijunčino jedna, umesto nama da javljaš, ti javljaš kriminalcima i sakrivaš ih'. Prvo su me tu prebili, iscepali su mi jaknu, pa me načelnik išklepao u stanici istog dana”, kazao je Ivanišević.

Tvrdi da ne zna zašto ga je policija tukla, jer časno zarađuje stražareći ispred kuće Miloša Đuričkovića.

“Živim od toga. Ne znam što sam im napravio. Moj posao je da obiđem kuću i budem tu da neko nešto ne napravi. Rekli su mi da će podneti krivičnu prijavu protiv mene ako nekome kažem da su me tukli jer navodno imaju zabelešku da sam pratio policiju. To mi je rekao inspektor, a načelnik mi je pretio. To za mene nije policija, oni su kriminalci i sve nameštaju”, kazao je on.

Inače, Ivanišević je osuđivan zbog teške krađe i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

foto: Vijesti/Boris Pejović

Iz Uprave policije su poslali saopštenje u kome se navodi da Ivaniševića pozvali u OB Cetinje da dâ izjavu o tome gde je bio dva dana ranije u periodu između 4 i 6 sati ujutro.

Ivanišević skoro dva meseca obezbeđuje kuću Miloša Đuričkovića, čiji su brat Radomir Đuričković (41), brat od strica Goran Đuričković i kum Goran Radoman ubijeni u ratu kotorskih kriminalih klanova. I Miloš Đuričković je bio ranjen u ratu tih klanova.

U saopštenju se kaže da je direktor Uprave policije Slavko Stojanović naložio je načelniku CB Podgorica Jovici Rečeviću da hitno utvrdi odgovornost Vučinića zbog nezakonite upotrebe sredstava prinude i neblagovremenog dostavljanja izveštaja o tome.

"Načelnik Vučinić je naime, prišao vozilu i u toku prilaska nije primetio ruke M.I. Načelnik je vozilu prišao zajedno sa policijskim službenicima R.P. i S.Č. Načelnik je izdao naređenje M.I. da izađe iz vozila na što se on oglušio i pored više izdatih naređenja. Načelnik Vučinić je nakon toga primenio fizičku snagu kako bi sprečio pružanje otpora", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kurir.rs/Vijesti (Mihailo Jovović, Jelena Jovanović) Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: 40 DANA OD ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA: Njegova supruga jako razočarana! Pogledajte i zašto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track