DEMOKRATE U BERANAMA ZADOVOLJNI IZBORNIM REZULTATIMA: Izbegli smo prekrajanje izborne volje građana
matea salvini, Foto: Youtube screenshot

JASNA PORUKA

DEMOKRATE U BERANAMA ZADOVOLJNI IZBORNIM REZULTATIMA: Izbegli smo prekrajanje izborne volje građana

Crna Gora -

Rezultat na ponovljenim izborima u Beranama predstavlja politički nokaut za Demokratsku partiju socijalista (DPS), ocenio je lider Demokrata Aleksa Bečić, navodeći da je to nova snaga za berićetno opoziciono proleće.

On je kazao da su na ponovljenim izborima na pet biračkih mesta Demokrate, kao i njihove kolege iz koalicije “Zdravo Berane”, postigli odličan rezultat.

I da smo zajedničkim snagama, drugi put u nepunih mesec dana, uspeli da odbranimo Berane od najezde antidemokratskih nasrtaja organizovane kriminalne grupe“, kazao je Bečić novinarima.

On je rekao da su, pre svega, pobedili "najkukavičkiji pokušaj DPS-a u istoriji višestranačja da prekroji izbornu volju građana Berana".

"Pobedili smo pravno nasilje Državne izborne komisije, ucene, pritiske, podmetanja i sve antidemokratske elemente koje smo imali prilike da vidimo u prethodnih nekoliko dana i nedelja“, naveo je Bečić.

Prema njegovim rečima, DPS je 4. februara doživio klasičan politički udarac u Beranama. "A večeras je doživio klasičan politički nokaut“, istakao je Bečić.

On je ocenio da sve što je urađeno prethodnih nekoliko sedmica, suprotno demokratskim principima i zakonu, rađeno po direktnom nalogu predsednika DPS-a Mila Đukanovića.

"Jer je ciljno svojevremeno izdvojio izbore u Beranama, jer je ciljno na ovakav način, pravnim nasiljem u DIK-u, pokušao drugi put, da ima popravni za ono što su kukavičke metode“, dodao je Bečić.

On je zahvalio građanima Berana koji su, kako je naveo, junaci ove večeri.

"Oni su putokaz svim građanima Crne Gore, oni su svijetlo na kraju ovog tunela, jer sam siguran da je ovaj rezultat u Beranama pokazatelj, dodatna vrednost i nova snaga za berićetno opoziciono proleće koje nas očekuje u aprilu i maju“, naveo je Bečić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track