ZLOUPOTREBA VLASTI: Službene automobile Kliničkog centra Crne Gore voze kući I NIKO IH NE DIRA!
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

BAHATO

ZLOUPOTREBA VLASTI: Službene automobile Kliničkog centra Crne Gore voze kući I NIKO IH NE DIRA!

Crna Gora -

Šef voznog parka u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i još dvojica njegovih kolega svakodnevno, posle završetka radnog vremena, službene automobile voze i ostavljaju ispred svojih kuća.

Reporter Vijesti fotografisao je u jednom podgoričkom naselju tri službena automobila za koja su zaduženi šef voznog parka Momir Stojanović i vozači Milovan Stojanović i Veliša Raičković.

Sagovornik Vijesti kaže da je to svakodnevna pojava i da Raičković vozi automobil za dijalizu koji je KCCG dobio kao donaciju. Vozila koja se svakog dana posle 15 sati mogu videti ispred porodičnih kuća zaposlenih su "opel astra" registarskih oznaka PG CG E22, "renault laguna" (PG CG 262) i "opel" (PG MN 202).

Sagovornik Vijesti tvrdi da posle 15 sati svakog radnog dana ostaje samo jedno službeno vozilo u voznom parku za zaposlene! Navodno, i direktorka KCCG-a Zorica Kovačević redovno vozi automobil "reno fluence", oznaka PG CG 069 posle posla, iako propisi zabranjuju korišćenje službenih vozila u privatne svrhe. Vlada je ranije napravila i posebnu platformu za prijavu tih zloupotreba.

Uredbom o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore definisano je da će se "protiv odgovornog lica preduzeti mjere u skladu sa zakonom" ako se utvrdi da je službeni automobil korišćen u privatne svrhe. U istom propisu piše da se vozila, osim onih koja su data na stalnu upotrebu, posled završetka službenog posla ili drugog zadatka parkiraju na prostoru ispred organa koji ih koristi ili na drugom mestu koje je određeno aktom organa.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo zašto je programer ubio kolegu i pokušao da ubije sebe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track