ADVOKAT: Marovićev sin zvanično zatražio da izdržava kaznu u Srbiji
Foto: Printscreen CdM Beta

Lepše mu u srpskom zatvoru

ADVOKAT: Marovićev sin zvanično zatražio da izdržava kaznu u Srbiji

Crna Gora -

PODGORICA - Zdravko Begović, advokat Miloša Marovića, sina bivšeg visokog funkcionera vladajuće DPS Svetozara Marovića, izjavio je da njegov branjenik, koji je uzeo srpsko državljanstvo i podneo zahtev da zatvorsku kazu odleži u Srbiji, time ne izigrava sistem niti pokušava da izbegne presudu.

Marović mlađi osuđen je u Podgorici na jednu godinu zatvora zbog malverzacija prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza.

Zdravko Begović: Nema govora od izigravanja pravde (Foto: Printscreen YouTube)
Zdravko Begović: Nema govora od izigravanja pravde (Foto: Printscreen YouTube)

"Miloš Marović je stekao srpsko državljanstvo i, shodno Ugovoru o međunarodnoj saradnji u krivičnim prredmetima, on je podneo zahtev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu zatvora na koju je osuđen izdržava u Srbiji", objasnio je Begović.

Milošev otac Svetozar za isto krivično delo takođe je osuđen na zatvorsku i novčanu kaznu. Milošu Maroviću je presuda izrečana krajem jula prošle godine, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu. Prema nagodbi koja je potpisana 30. decembra, Tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnjnu zatvorsku kaznu i državi plati 380.000 evra.

Ministarstvo pravde je odbacilo mogućnost da Marović mlađi zatvorsku kaznu služi u Srbiji. Begović je za Antenu M saopštio da od Ministarstva još nisu dobili zvaničan odgovor, ali da će ukoliko bude potrebno reagovati žalbom. Na spekulacije da Marović pokušava da "izigra pravdu", Begović kaže da ta konstatacija ne stoji.

"Ni Svetozar ni Miloš izdržavanjem kazne u Srbiji ne bi izbegli presudu. Dakle, radi se o proceduri koja je i dosad postojala, nije ništa posebno i neobično. Ali, ovde je posredi lična atmosfera stvorena prema Marovićima", kazao je Begović. On nije želeo da prejudicira odluku Ministarstva, ali rekao je da očekuje pozitivnu reakciju jer je zahjev predat u skladu sa zakonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track