AMERIČKI SENATORI SE ZAKRVILI OKO CRNE GORE U NATO: Ko radi za Putina, a ko je poremećen
Foto: AP

Velika svađa

AMERIČKI SENATORI SE ZAKRVILI OKO CRNE GORE U NATO: Ko radi za Putina, a ko je poremećen

Crna Gora -

Američki senatori, republikanci Džon Mekejn i Rand Pol, razmenili su oštre reči zbog prijema Crne Gore u NATO.

Mekejn je za Pola rekao da radi za ruskog predsednika Vladimira Putina, na šta mu je taj libertarijanski poslanik odgovorio da je "poremećen".

Spor je počeo juče kada je Mekejn u Senatu tražio da se konenzusom usvoji sporazum o ulasku Crne Gore u NATO, ali se Pol usporotivio.

Mekejn je prethodno rekao da se svako ko se usprotivi, "izvršava želje i ambicije" Putina, posle čega je Pol rekao da su SAD već vojno angažovane u previše zemlja, preneo je portal Hil (Hill).

On je rekao da nije mudro povećavati finansijske i vojne obaveze SAD s obzirom na postojećih 20.000 milijardi dolara američkog duga.

Mekejn je rekao da Pol nema opravdanja za protivljenje da "mala država, koja je pod pretnjom Rusa, bude deo NATO".

"Senator iz Kentakija sada radi za Vladimira Putina", rekao je Mekejn juče u Senatu.Pol je danas odgovorio da slučaj 80-godišnjeg Mekejna predstavlja veoma dobar primer razloga za ograničenje mandata u Senatu.

"Mislim da je možda prošao svoje najbolje vreme, mislim da je možda malo poremećen", rekao je Pol.

On je rekao da treba razmisliti da li je u interesu SAD da se obavezuju da će ući u rat zbog Crne Gore ako se ona posvađa s nekim. "Drugi argument je da, kada pitate narod Crne Gore, samo oko četiri odsto ili nešto manje od toga zaista to želi", rekao je Pol.

"Ali, da nekako nekog nazovete neprijateljem države ili izdajnikom većina razumnih ljudi bi smatralo da je to previše", rekao je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 16.03.2017

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track