BIVŠI VOJNI OBAVEŠTAJAC OSTAJE U PRITVORU U SPUŽU: Veštacima Aleksić liči na Šukovićevog napadača!
Foto: Printscreen Vijesti.me

odluka crnogorskog suda

BIVŠI VOJNI OBAVEŠTAJAC OSTAJE U PRITVORU U SPUŽU: Veštacima Aleksić liči na Šukovićevog napadača!

Crna Gora -

PODGORICA - Forenzički antoropolog ocenio je da u crtama lica i drugim fizičkim karakteristikama i gestikulaciji uhapšenog Radovana Aleksića ima podudarnosti sa osobom koja je letos pucala na bivšeg šefa za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića, a koju su zabeležile nadzorne kamere.

Kako ne nezvanično saznaju crnogorski mediji reč je o preliminarnim rezultatima veštačenja, a zvaničan nalaz još nije dostavljen istražnim organima.

Nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici, Aleksić je juče popodne, po nalogu sudije za istrage, upućen u istražni zatvor u Spužu, gde će provesti najmanje 30 dana. Ovaj srpski državljanin je uhapšen u nedelju na graničnom prelazu Dobrakovo, kada je automobilom iznamljenim u jednoj rent-a-kar agenciji u Podgorici, pokušao da napusti Crnu Goru. Po rečima njegovog advokata Milana Vujovića, uhapšen je na osnovu anonimne dojave policiji. Osumnjičeni je u Tužilaštvu negirao krivicu tvrdeći da je u vreme napada na Šukovića bio u Beogradu, i da se vratio tek četiri dana posle ove pucnjave.

Međutim, prema evidenciji granične policije, Aleksić u Crnu Goru poslednji put ušao 26. juna i to vozom i od tog datuma nije zabelžen njegov izlazak iz zemlje. Nezvanično, policija i tužilaštvo su već nakon desetak dana od ranjavanja Šukovića, na osnovu operativnih podataka, identifikovali Aleksića kao osobu za koju se sumnja da je počinila ovo krivično delo.

Više puta su pokušavali da ga pronađu na dve adrese na kojima je ranije boravio u Nikšiću i Podgorici, ali im to nije pošlo za rukom. Kako je bio nedostupan nadležnim organima za njim je raspisana nacionalna poternica po kojoj je i uhapšen.

Osim pokušaja ubistva, Aleksiću se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava.Šuković je ranjen sa tri hica 11. jula usred bela dana i naočigled nekoliko svedoka. Prema njihovim iskazima, Šuković je stajao ispred lokala "Montenegro pab” u Njegoševoj ulici, na samom ulazu i razgovarao sa poznanicima. Napadač je posle pucnjave pobegao.

Sa više objekata uzeti su tada video snimci na kojima se vidi napadač. Fotografija napadača objavljena je u medijima, kada je policija apelovala na sve koji ga prepoznaju ili imaju saznanja o njemu da to prijave.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track