BRUKA U KOTORU: Škaljarac pobegao komandiru policije
Foto: CDM

Svi tragaju za kriminalcem

BRUKA U KOTORU: Škaljarac pobegao komandiru policije

Crna Gora -

Član škaljarskog klana Jovan Jovanović pobegao je sinoć iz prostorija Odeljenja bezbednosti Kotor, gde je bio pritvoren zbog sumnje da je vlasnik oružja, koje je prekjuče ujutro zaplenjeno u kući Kotoranina Veselina Vukotića.

Dnevne novine saznaju da je Jovanović pobegao tako što je tražio od policajca Milije Bujišića da ga odvede do toaleta. Tom prilikom je iskoristio njegovu nesmotrenost, odgurnuo ga i pobegao. Odmah nakon bekstva, upoznat je i osnovni državni tužilac, a policajac Bujišić je uhapšen, i umesto na započetoj smeni u straži, završio je na klupi za ispitivanje. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog omogućavanja bekstva. Smenjen je i komandir stanice policije Kotor Marko Mišković.

KOTOR - CRNOGORSKI PALERMO: Kako je ovaj barokni grad postao centar mafijaških obračuna i kriminala!

Posle vesti o bekstvu Jovanovića, celi Kotor je bio praktično u policijskom obruču, svi pripadnici operativnog sastava iz Kotora i Posebne jedinice bili su na ulicama, zaustavljali gotovo svako vozilo na kolovozu i sa lampama pregledali sedišta i gepeke, posebno na izlazu iz grada. Istovremeno, pod policijskom blokadom bila je i kuća Vukotića.Jovanović je uhapšen zajedno sa sugrađanima Nikolom Dedovićem i Perom Damjanovićem. Kotorsko tužilaštvo odredilo im je pritvor od 72 sata, nakon čega su sprovedeni u policijske prostorije.

KOTORSKI KOMANDIR PRIZNAO DA JE ČLAN NARKO-KLANA: Vođama dojavljivao kada da beže od policijeJovanović je nedavno izašao iz zatvora, gde je sa sugrađaninom Daliborom Đurićem koji je ubijen u zatvoru, izdržavao kaznu za krivično delo iznude.

U kotorskom sudu u toku je suđenje Jovanoviću i braći Vukotić zbog pucnjave u diskoteci “Madam Koko” iz 2012. godine, nakon što je Viši sud poništio presudu Osnovnog suda u Kotoru iz novembra prošle godine kojom su Vukotići i Jovanović oslobođeni krivične odgovornosti za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Jovanović je dospeo u žižu javnosti kada je u zatvoru u Spužu polio vrelim uljem Kotoranina Igora Božovića, koji slovi za pripadnika suparničkog škaljarskog klana.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track