BRUTALAN LOV POLICAJACA: Prebijali i silom izvlačili iz vozila, gnječili im glave nogom
Foto: Printskrin

Svedočenje žrtava policijske brutalnosti

BRUTALAN LOV POLICAJACA: Prebijali i silom izvlačili iz vozila, gnječili im glave nogom

Crna Gora -
Policija je kod zgrade Crvenog krsta izvukla iz auta i pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacija Mija Martinovića. Slomili su mu koleno, kuk i ruku

Crnogorski specijalci bukvalno su lovili narod po ulicama Podgorice i iživljavali se nad njima. O torturi nad nedužnim narodom svedočio je u svojoj izjavi za Kurir i lider opozicije Nebojša Medojević koji je rekao da su specijalci na narod krenuli hamerima i defenderima i da su bacali suzavac na narod, a da je među uhapšenima i lider DF Andrija Mandić.

Grupa od dvadesetak pripadnika specijalne antiterorističke jedinice nekoliko minuta na smenu je tukla dvojicu muškaraca koji nisu pružali otpor u zlatarskoj ulici kod redakcije "Vijesti". Njih dvojica su išli ulicom kada su iz džipova izjurili specijalci i zaustavili ih i naredili im da legnu. Dok su ležali na zemlji sa rukama iza glave specijalci u opremi za razbijanje demonstracija prilazili su i udarali ih nogama, palicama, i udaljavali se. Potom su drugi nailazili i tukli ih na sličan način. U jednom trenutku, policajac je stavio jednom od muškaraca nogu na glavu. Istovremeno na desetak metara odatle deo specijalaca, maltretirao je muškarca koga su izvukli iz automobila bjelopoljskih tablica. Policajci su se udaljili kada su vidjeli da ih sa prozora redakcije "Vijesti" snimaju. Pretučeni muškarci nisu uhapšeni, već su se hramljući udaljili kada su specijalci otišli. Sve vreme u ulici je bio parkiran hamer koji duži šef SAJ-a i nekoliko defendera.

Dvadeset policajaca, jedan demonstrant Foto: Printskrin
Dvadeset policajaca, jedan demonstrant Foto: Printskrin

Više građana ispričalo je "Vijestima" da ih je vozač policijskog hamera sa oznakom SAJ-a bukvalno jurio ulicom od hotela Crna Gora ka Starom aerodromu, pokušavajući da ih povredi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track