CRNA GORA ZAVEJANA: Visina snežnog pokrivača i do 20 cm
Foto: Twitter Printscreen

Nevreme

CRNA GORA ZAVEJANA: Visina snežnog pokrivača i do 20 cm

Crna Gora -

Sneg, koji od jutros pada, na području kolašinske opštine dostigao je visinu od pet u gradu do 20 centimetara u nekoliko planinskih sela.

Sneg za sada ne pričinjava teškoće u saobraćaju kako na lokalnim putevima tako ni na magistrali, poručili su iz kolašinske policije.

Sneg je pao u Gorskom Kotaru, Lici, na planini Biokovo i Imotskoj krajini, pa čak i na ostrvu Braču, javljaju hrvatski mediji, navodeći da su ovi vremenski uslovi iznenadili stanovnike već spremne na proleće.

Iako snežne padavinine krajem aprila nisu neobične na severu Crne Gore, poljoprivrednici kažu da će nevreme napraviti veliku štetu voću, koje je ove godine rano cvetalo.

Sneg pada i na Žabljaku gotovo celi dan, a iz Hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da je temperatura vazduha u toj opštini u 15 časova bila nešto ispod nule.

U Crnoj Gori danas je oblačno, povremeno pada kiša, a na severu u višim planinskim predelima sneg, koji će se krajem dana i tokom noći proširiti i na niže predele.

Pored Crne Gore, sneg je danas pao u Novoj Varoši, ali i Hrvatskoj gde su se zabelili Gorski Kotar, Lika, planina Biokovo i ostrvo Brač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track