CRNA GORA: Zbog nevremena 5 opština ostalo bez struje
Foto: Anadolija

Kvarovi na dalekovodima

CRNA GORA: Zbog nevremena 5 opština ostalo bez struje

Crna Gora -
Usled nevremena koje je juče zahvatilo delove Crne Gore, bez napajanja električnom energijom ostala su područja na pet crnogorskih opština.

Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) saopšteno je da su usled nevremena Žabljak, Šavnik, kao i delovi Bijelog Polja, Pljevalja i Kolašina bez struje.

"Zbog nevremena koje je juče zadesilo našu državu, Žabljak je od dva sata jutros bez električne energije. U kvaru su oba dalekovoda koja napajaju tu opštinu. Bez napajanja je i Šavnik", kaže se u saopštenju EPCG.

Iz ove kompanije je saopšteno da su sve raspoložive ekipe EPCG i Crnogorskog elektroprenosnog sistema na terenu i da intenzivno rade na otklanjanju kvarova, ali da u ovom trenutku ne mogu dati preciznu informaciju kada će potrošači dobiti električnu energiju.

"U pljevaljskoj opštini olujni vetar je naneo veliku štetu distributivnoj mreži. Vetar orkanske jačine srušio je više od 100 stubova niskonaponske mreže i 20 dalekovodnih stubova. Zbog toga su u prekidu svi 35 kV dalekovodi koji snabdevaju električnom energijom seosko područje Pljevalja", navode iz EPCG.

U kolašinskoj opštini bez napajanja su dalekovodi Manastir Morača, Trebaljevo Lipovo, Jezerine, Lugovi, Crkvine, odnosno seosko i deo prigradskog područja.

"Imamo prekide na delu seoskog područja i u bjelopoljskoj opštini. Bez napajanja su Pavino Polje, Tomaševo, Ivanje, Šćepanice i Koritski kraj", navodi se u saopštenju EPCG.

Nevreme, praćeno gradom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je juče područje Podgorice. Na jugu Crne Gore duvao je jak vetar, dok je na severu padao sneg.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track