CRNOGORCI  IZNENAĐENI REAKCIJOM RUSIJE: Članstvo u NATO nije protv njih
Foto: AP

Odgovor ministra

CRNOGORCI IZNENAĐENI REAKCIJOM RUSIJE: Članstvo u NATO nije protv njih

Crna Gora -

Ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović izjavio je danas da je zvanična Podgorica bila iznenađena koliko snažno je intervenisala Rusija protiv članstva Crne Gore u NATO.

Članstvo Crne Gore u NATO nije upereno ni protiv koga, pa tako ni protiv Rusije, tvrdi Darmanović. On je rekao da je logično što se zvanična Podgorica protiv toga branila, jer ne može da pristane da neko treći odlučuje gde će ona biti, preneo je RTCG.

Darmanović je optužio Rusiju da su njene obaveštajne službe otvoreno podržavale opoziciju u Crnoj Gori koja je bila protiv ulaska u NATO pa do otvorenog pokušaja državnog udara.

"Naše članstvo u NATO nije upereno ni protiv koga, pa tako ni protiv Rusije - rekao je šef crnogorske diplomatije i dodao da Crna Gora ima privredne odnose sa Rusijom koja nije njen glavni ekonomski partner, ali spada u prvih 10.

Komentarišući izjave o velikoj Albaniji, Darmanović je u intervjuu slovačkoj nacionalnoj agenciji TASR negirao tvrdnje da regionu preti povratak nestabilnosti.

"Mi imamo izvrsne odnose sa svim susedima, uključujući tu i Albaniju, Kosovo i Makedoniju. Mislim da se u našim krajevima mnogo raspravlja u okviru političke kampanje da se privuku birači. Albanija je članica NATO, vrlo jasno vidi svoju budućnost u EU, takođe Kosovo i Makedonija imaju kao glavni cilj da postanu članice EU i NATO. A mi ćemo biti zemlja članica Alijanse od 5. juna", kazao je Darmanović.

(Vesti online)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TRAMP BRUTALNO IZGURAO CRNOGORSKOG PREMIJERA: Američki predsednik zavodio red u Briselu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track