CRNOGORCU MEČIĆI DOŠLI NA KUĆNI PRAG: Majku im ubile lovokradice, ja sam im jedina zaštita
Foto: Vijesti.me/ Privatna Arhiva

Dirljiva priča

CRNOGORCU MEČIĆI DOŠLI NA KUĆNI PRAG: Majku im ubile lovokradice, ja sam im jedina zaštita

Crna Gora -

U selu Brestice, u podnožju planine Lisac, 25 kilometara od Nikšića, Vuko Simović je pre 20-ak dana, na kilometar, dva od kuće pronašao dva mečeta mrkog medveda.

"Sa sestrom sam tuda prolazio i čuo sam ih kako plaču. Odmah smo ih pronašli i doveli kući. Toliko smo se vezali za njih da su nam postali kućni ljubimci. Čini mi se da sada ne bih mogao bez njih", kazao je sedamdesetogodišnji Simović koji radi kao lovočuvar.

Pošto su mečići mali kaže da u cuclu pored mleka stavlja kašiku meda i da ih tako hrani, a kako radi kao lovočuvar dobro je upoznat sa njihovom ishranom i načinom života.

Foto: Vijesti.me/ privatna arhiva
Foto: Vijesti.me/ privatna arhiva

"Sreća da sam naišao na njih i spasio ih. Svi iz sela dolaze da ih vide, da se igraju sa njima, a žena i sestra su se odmah navikle na njihovo prisustvo. Imam i diplomu o uzgoju divljači, a koliko sam se vezao za ovu mečad najradije bih od ministarstva tražio kredit da otvorim farmu", sa osmehom kaže Simović koji namjerava da mečad preda nadležnim institucijama.

Mada, priznaje, da će to uraditi teška srca. Vezao se za njih.

Ovih dana obilaze ga poznati i nepoznati, dođu da se slikaju sa mečićima, a on brižno vodi računa o njima. Pretpostavlja da je mečku ubio neko od krivolovaca i da im je on sada jedina zaštita.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track