CRNOGORSKA OPOZICIJA PRELOMILA: Zbog hapšenja poslanika bojkot izbora u Nikšiću!
Foto: Fonet

Pala odluka

CRNOGORSKA OPOZICIJA PRELOMILA: Zbog hapšenja poslanika bojkot izbora u Nikšiću!

Crna Gora -

Crnogorska opozicija neće učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću, koji su zakazani za 12. marta, javila je TV Crne Gore.

Pozivajući se na svoja saznanja, ta TV je prenela da je tako odlučeno na sastanku koji je organizovan u Podgorici povodom daljeg delovanja opozicije nakon najave hapšenja poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Sastanku su, kako se navodi, predstavnici DF, Demokratske Crne Gore, Demosa, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije i Socijalističke narodne partije.Rok za predaju izbornih lista za nikšićke izbore ističe u ponoć.Opozicioni predstavnici odlučiće i da li će prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine na kojoj će se raspravljati o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a.

Opozicija, naime, ne učestvuje u radu parlamenta nakon vanrednih parlamentarnih izbora 16. oktobra, jer smatra da oni nisu bili demokratski i da su održani u vanrednim okolnostima zbog tvrdnje tadašnje i aktuelne vlasti da je pripreman teroristički napad i likvidacija tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Mandić je sinoć, nakon što je Administrativni odbor crnogorskog parlamenta ukinuo imunitet njemu i Kneževiću, Tanjugu na beogradskom aerodromu rekao da je pravi razlog tome to što se primiču nikšićki lokalni izbori "na kojima DPS sigurno gubi" i da se zato radikalizuju prilike u Crnoj Gori.Mandić optužuje lidera DPS Đukanovića da se brutalno obračunava sa opozicijom i da pokušava uz pomoć glavnog specijalnog tužioca u Crnoj Gori da lidere opozicije "nekako smesti u zatvor.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track