CRNOGORSKA OPOZICIJA SE DOGOVORILA: Nećemo bojkotovati konstituisanje parlamenta
Foto: Profimedia

Poštovanje osvojenih mandata

CRNOGORSKA OPOZICIJA SE DOGOVORILA: Nećemo bojkotovati konstituisanje parlamenta

Crna Gora -

Predstavnici Demokratskog fronta, Koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije dogovorili su se da, uprkos neprihvatanju rezultata izbora, neće bojkotovati konstituisanje parlamenta.

Na sastanku koji je održan u zgradi parlamenta, dogovoreno je da se i formalno uputi poziv manjinama za formiranje manjinske vlade - što faktički znači da neće biti opstrukcije prilikom konstituisanja zakonodavne vlasti, pišu crnogorski mediji.

Sam poziv na formiranje izvršne vlasti podrazumeva i poštovanje osvojenih mandata na izborima 16. oktobra, pa je javno osporavanje rezultata samo neka vrsta političkog gesta.

Sastanku je predsedavao funkcioner Demosa, Goran Danilović. Demokratski front su predstavljali Milutin Đukanović, Branko Radulović i Milan Knežević, Socijalisticku narodnu partiju potpredsednica Danijela Pavićević, Socijaldemokratsku partiju Ranko Krivokapić, Demokrate generalni sekretar Boris Bogdanović, a Građanski pokret URA Nedeljko Rudović.

Da opozicija odustaje od aktivnog bojkota i opstrukcije postizbornog procesa potvrdio je zamenik predsednika Nove srpske demokratije Slaven Radunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track