CRNOGORSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO ZA ULAZAK U NATO: Poslanici izglasali priključivanje Alijansi
Foto: Anadolija

Odluka

CRNOGORSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO ZA ULAZAK U NATO: Poslanici izglasali priključivanje Alijansi

Crna Gora -

Jednoglasnom odlukom svih 46 prisutnih poslanika, Skupština Crne Gore je izglasala odluku o ulasku Crne Gore u NATO.

Za ulazak su bili poslanici DPS, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, HGI, Albanci odlučno, Liberalne partije i SDP.Premijer Duško Marković je na početku glasanja poručio da se ovom odlukom poslanici upisuju u "najsvetliju istoriju Crne Gore".

"Ovi poslanici danas imaju istorijsku privilegiju. Ovakva odluka se nigde osim na Cetinju nije mogla doneti. Današnji dan upisujemo u najsvetliju istoriju Crne Gore", poručio je premijer Marković.

On je najavio da će odluka u španskom Senatu biti doneta u narednih desetak dana."Nije Crna Gora članstvom u društvu 28 najrazvijenijih zemalja nije dobila nešto što nije zaslužila, nešto što joj ne pripada", kazao je Marković.Marković je izgovorio imena žrtava bombardovanja NATO u Murinu i kazao da oni nikada neće biti zaboravljeni.On je rekao da Crna Gora u NATO predstavlja zamajac učlanjenju te zemlje u EU.

"Ne postajemo članica da bi bili korisnik koletivne bezbednosti, već i njen kreator. Crna Gora će posle ulaska u NATO snažno podržavati integracione procese zemalja Zapadnog Balkana", rekao je Marković.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track