(VIDEO) MINISTAR DANILOVIĆ: U Crnoj Gori pokušan policijski puč!
Foto: Printscreen Youtube

biće pokrenut disciplinski postupak protiv direktora policije

(VIDEO) MINISTAR DANILOVIĆ: U Crnoj Gori pokušan policijski puč!

Crna Gora -

PODGORICA - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Goran Danilović pokreće disciplinski postupak protiv direktora Uprave policije (UP) Slavka Stojanovića zbog incidenta koji se desio danas ispred parlamenta kada je policija upotrebom suzavca sprečila bivše radnike KAP -a da uđu u Skupštinu.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Janko Vučinić pozvao je radnike da uđu u parlament i da ne izlaze dok im Vlada ne isplati otpremnine koje je po zakonu bila dužna da isplatiti do 31. marta ove godine. Danilović je zbog postupka Stojanovića zatražio sastanak sa premijerom Milom Đukanovićem i najavio je da će javnost da obavesti naknadno o svim greškama koje je počinio Stojanović.

“To što se desilo ispred parlamenta je za mene više od incidenta i zvanično bilo kojim aktom o tome nisam obavešten. Izostala je bilo kakva komunikacija između direktora policije i ministra”, rekao je Danilović na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njegove nadležnosti u obezbeđenju javnog reda i mira značajno redukovane brojnim izmenama zakona, ali da je izvesno da je kao politička ličnost i ministar onemogućen da eventualno komunikacijom sa svim zaiteresovanim stranama pokuša da spreči da dođe do onoga što se desilo. Ocenio je da je nedopustivo i neprimereno ponašanje Stojanovića.

“Saznao sam iz medija šta se događa. Po zakonu sam morao da budem obavešten da se sprema eventualno protivzakonit ulazak u parlament i da preduzmemo tim povodom neke korake. Možda je nešto od toga urađeno, ali ja o tome ništa ne znam. Svoj protest saopštio sam na Komisiji za politički sistem i zatražio sastanak sa premijerom.

Ako o svemu što se događalo i što je moralo da se zna ne zna ni Vlada ništa, a ministar pouzdano ne zna, onda je u pitanju policijski puč”, naglasio je Danilović.On je rekao da privatno on i Stojanović ne moraju eventualno da se podnose, ali to ne znači da MUP to može da trpi.

“Dok sam ovde ne dopuštam da bude viška ministara. Ima jedan ministar, a ako neko misli da ima drugi u senci neka mi na njega ukaže. Rado bih ga upoznao” istakao je Danilović.

“Niko nema prava da na takav način vodi računa o građanima. Policajac kad nema odobrenja od rukovodstva Skupštine da radnici uđu mora da postupi po zakonu ili bi u protivnom ostao bez posla, bio krivično gonjen ili završio u Spužu” kazao je Danilović.

On je ocenio da je namera bila ne da se donese korist radnicma, već da se nanese šteta MUP-u i njemu lično. Dodao je da učesnicima priče, u zavisnosti na kojoj su strani, smeta ministar “od biračkog spiska” ili u drugoj varijanti kao politička konkurencija.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track