CRNOGORSKI PREMIJER: Članstvo u NATO znači bolju poziciju i nije protiv Rusije
Foto: Anadolija

Umirivanje

CRNOGORSKI PREMIJER: Članstvo u NATO znači bolju poziciju i nije protiv Rusije

Crna Gora -

PODRGORICA - Crnogorski premijer Duško Marković ocenio je danas da će, posle potvrđivanja Vašingtonskog sporazuma u crnogorskom parlamentu i učlanjenja u NATO, Crna Gora izgraditi povoljniju međunarodnu poziciju.

Predsednik crnogorske vlade smatra da je članstvo Crne Gore u NATO dugoročna garancija suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje.

"Jednako tako i bezbednosti građana i konačno preduslov za stabilan ekonomski napredak, koji će biti ojačan članstvom u EU koje očekujemo u narednim godinama. Verujemo da je to nacionalni interes i odgovor na pitanje kakav strateški pravac zemlja treba da zauzme da bi generacije koje dolaze živele bolje", rekao je Marković.

"Ukoliko se naše opredeljenje da sami odlučujemo o svojoj budućnosti i da najbolju perspektivu vidimo u evropskim i evroatlantskim integracijama, smatra za greh Crne Gore prema Rusiji - onda zaista verujemo da nikakvog greha nema", rekao je Marković i dodao da je suluda pomisao da ovakvim opređeljenjem Crna Gora čini nešto što je usmereno protiv Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track