CRNOGORSKOJ OPOZICIJI PRETI HAPŠENJE: Pokreće se krivični postupak protiv lidera DF-a!
Foto: Zorana Jevtić

Ukinuti imuniteti

CRNOGORSKOJ OPOZICIJI PRETI HAPŠENJE: Pokreće se krivični postupak protiv lidera DF-a!

Crna Gora -

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore izglasao je ukidanje imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Vladajuća većina u Skupštini Crne Gore na plenumu će se o tome izjašnjavati najverovatnije u sredu. Odbor će predložiti Skupštini da dâ odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora protiv Mandića i Kneževića, po zahtevu SDT-a.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović ranije je rekla je da je za njih predlog Tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Mandića i Kneževića osnovan i da će ga podržati.

"Specijalno državno tužilaštvo uputilo je 10.2.2017. godine Skupštini Republike Crne Gore zahtev za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora za A.M. i M. K, poslanike u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog dela - stvaranje kriminalne organizacije“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Na sajtu Skupštine piše da je "razmatranje zahteva Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića, i Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog dela - Stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 KZ CG i - Pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja iz člana 373 stav 1, u vezi člana 24 st. 2 KZ CG, akt broj Kti-s.br.15/16 od 10. februara 2017. godine“.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track