DECA ZA PRIMER: Dečaci pronašli u Bijelom Polju novčanik sa 470 evra i vratili ga vlasniku!
Foto: Profimedia

Častiće ih

DECA ZA PRIMER: Dečaci pronašli u Bijelom Polju novčanik sa 470 evra i vratili ga vlasniku!

Crna Gora -
Dvojica učenika Osnovne škole Marko Miljanov u Bijelom Polju pronašli su juče u dvorištu novčanik sa 470 evra i vratili ga vlasniku.

Trinaestogodišnjaci Aldin Mušović i Darko Lazarević ispričali su da su novčanik pronašli dok su šetali na odmoru i da se nisu mnogo dvoumili šta će sa njim.

"Kad sam ga ugledao rekao sam Aldinu: "Eno ga novčanik, sigurno ima novca u njemu. Otvorili smo ga i videli puno novca, za koji smo se odmah složili da treba da ga odnesemo direktoru škole", ispričao je Darko. Aldin je kazao da nisu brojali već su odmah potrčali da što pre dođu do vlasnika, kako se ne bi sekirao.

On je objasnio da su im drugari izračunali da bi trebalo da dobiju nagradu koja iznosi 47 evra. "Odmah sam rekao, nema šansi da uzmem bilo kakvu nagradu, to ne želim", rekao je Aldin a iste reči je ponavljao i Darko.

Ovaj predivni gest obradovao je upravu škole. Sekretar Miodrag Beli Rakonjac je ispričao da je ovo najbolji dokaz koliko dobre dece ima i da ovaj svetli primČastie er treba da bude uzor drugoj deci. Škola je angažovala policiju i posle par sati pojavio se vlasnik Bjelopoljac Mersid Nišić, koji radi u obližnjoj radionici nameštaja."Ne znam šta me je više iznenadilo, saznanje da sam izgubio novčanik ili da mi neko u današnje vreme vraća novac. Srećan sam što ima takve dece i moraće da prihvate bar nešto da ih častim za ovo veliko delo koje su učinili", ispričao je Mersid koji je dodao da mu je novčanik verovatno ispao na putu prema radionici.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track