DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA U KOTORU: Profesionalac gledao žrtve kada ih je digao u vazduh
Foto: CDM

Krvavi obračun

DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA U KOTORU: Profesionalac gledao žrtve kada ih je digao u vazduh

Crna Gora -

Tela Kotorana Gorana Biskupovića (28) i Miloša Bošnjaka (25), sinoć do kasno u noć, ostala su nepomična na kraju uzane, slepe ulice, u kotorskom naselju Muo, dok su forenzičari oko njih prikupljali tragove još jednog trilera u režiji mafije u Kotoru.

Dvostruka likvidacija odigrala se oko 16 časova, samo 700 metara daleko od policijskog Odeljenja bezbednosti, kada je za sada nepoznata osoba sa daljine aktivirala unapred postavljenu eksplozivnu napravu, veće razorne moći.

Prve sumnje nedvosmisleno ukazuju da je u ovom dvostrukom, profesionalno izvedenom, ubistvu učestvovalo više ljudi, ali za sada nisu poznati svi detalji.

Biskupović je važio za "bezbednosno interesantnu osobu", koja je neretko privođena na informativne razgovore nakon brojnih kriminalnih obračuna u Kotoru, a dovodio se u vezu sa takozvanim "škaljarskim klanom", koji je do krvi zavađen sa suparničkom grupacijom "kavači".

Foto: CDM
Foto: CDM

Bošnjak, međutim, istražiteljima nije bio poznat kao kriminogena osoba, ali je poslednjih meseci često viđan u društvu sa Biskupovićem.Mladići su u smrt otišli vraćajući se pešice sa obližnje ponte, na kojoj su se obično okupljali, do kuće Biskupovića. Prve pretpostavke vode do sumnje da su Biskupović i Bošnjak bili "na oku" ubicama i u trenutku kada su prolazili pokraj mesta gde je odeknula snažna eksplozija. Sudeći po pristupačnosti tog terena, veruje se da je to jedino bilo moguće posmatrati iz neke od obližnjih kuća ili eventualno pomoću videonadzora sa drona, koji se u poslednje vreme često koristi za kriminalne špijunaže.

Nezvanično, inspektori kriminalističke policije sinoć su počeli da potražuju i kamere sa okolnih objekata.Slika koju su reporteri zatekli na licu mesta bila je veoma mučna i uznemirujuća. Dva beživotna tela prekrivena bilim čaršavima, dok su pokraj njih ostale krvave japanke.U blizini njih, pored policajaca stajale su i dve mlađe i jedna starija žena, koja je od šoka sedela na ivičnjaku i zurila u stradale.Uznemirujuća je bila i činjenica da se sve dogodilo u inače mirnom naselju, ulici kojom svakodnevno prolaze komšijska deca, ali i da se ovakav brutalan napad desio usred dana i na svega nekoliko stotina metara od stanice.Sagovornik blizak istrazi naveo je da su, kao i u svakom obračunu organizovanih grupa, izvršioci za sobom ostavili veoma malo tragova. Biskupović je ranije više puta privođen i saslušavan tokom raznih policijskih akcija. Zajedno sa Kotoraninom Danijelom Mahovićem, hapšen je 2014. godine nakon što je policija pretresom njihovih stanova pronašla eksploziv, oružje, bejzbol palice, elektro-šoker... Sa druge strane, veruje se da je Bošnjak bio slučajna žrtva.

U martu ove godine kotorska policija saslušavala je između ostalih članove takozvanog škaljarskog klana i Biskupovića povodom podmetanje požara u diskoteci "Maximus" koji je negirao povezanost s tim delom.Dnevne novine saznaju da istragom o dvostrukoj likvidaciji dvojice Kotorana rukovodi specijalni tužilac Saša Čađenović, dok je uviđaj sinoć do kasno obavljala Viša državna tužiteljka Maja Jovanović, zajedno sa policijom.

(CDM/Dnevne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track