DETALJI LIKVIDACIJE U SPUŽU: Metak pogodio Kotoranina u srce, a ubica navođen iz zatvora
Foto: Vijesti/Filip Roganović

Škaljarski klan

DETALJI LIKVIDACIJE U SPUŽU: Metak pogodio Kotoranina u srce, a ubica navođen iz zatvora

Crna Gora -

Precizni snajperista ubio je juče zatvorenika Dalibora Đurića (34) iz Kotora, dok je šetao kroz krug polu-otvorenog odeljenja, pogodivši ga pravo u srce.

Metak je prošao kroz telo i izašao kroz leđnu lopaticu Đurića, koji je inače bio jedan od vodeći pripadnika škaljarske grupacije. Očevici ubistva ispričali su sinoć da se Đurić kretao ka teretani i to u uobičajeno vreme. U dvorištu, koje od slobodne zone deli bodljikava žica visoka oko tri metra, u momentu surove egzekucije bilo je više od desetak zatvorenika.

"Mladić je bio u pokretu, odjednom je odskočio, a onda pao na pod. Pritrčali su mu ostali zatvorenici i zatvorski stražari, ali je brzo iskrvario. Davao je znake života. Hitno je ubačen u auto i odvezen u Klinički centar. Kada su ga uveli u Urgentni centar, lekari su počeli da ga gube. Reanimiran je više puta, ali bezuspešno. Pola sata kasnije, konstatovana je smrt ovog zatvorenika", ispričao je sagovornik blizak istrazi.

Prvi rezultati istrage ukazuju na sumnju da je reč o planski izvedenom atentatu, u kojem je učestvovalo više od dve osobe.

Paviljon u kome je ubijen, nalazi se u delu ZIKS-a blizu reke Zete i šume. Navodno, ubica je sa te pozicije mogao nesmetano da nadgleda Kotoranina i čeka pravi trenutak da ispali metak. Sagovornici iz zatvora ispričali su da je više osuđenika bilo na šetnji istovremeno kada i Đurić.

Auto koji su navodno koristili napadači, Foto: Vijesti
Auto koji su navodno koristili napadači, Foto: Vijesti

Poluotvoreno odeljenje zapravo je praktično potpuno otvoreno i bilo ko može da priđe skoro do ograde. Nakon ubistva, snajperista i njegov pomagač navodno su pobegli “oktavijom” sa italijanskim registarskim oznakama.

Vozilo je 20-ak minuta nakon egzekucije pronađeno zapaljeno kod škole u Rogamima, nedaleko od železničkog mosta na Morači. Posle ubistva, svi robijaši zaključani su u sobe. Istražitelji proveravaju da li je ubica navođen iz zatvora.Đurić je u policijskoj evidenciji registrovan kao bezbednosno interesantna osoba i pripadnik takozvanog škaljarskog klana, na čijem su čelu, navodno, braća Jovan i Igor Vukotić i Igor Dedović.

Rat među kotorskim kriminalnim klanovima bukti od kraja 2014. godine kada je u Španiji ukraden tovar od 200 kilograma kokaina.(CDM/Vijesti/Foto: Vijesti/Filip Roganović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track