DOČEK SRPSKE NOVE U REGIONU: Proslave organizuju u Podgorici, Beranama i širom Republike Srpske!

Uz pesmu i kuvano vino

DOČEK SRPSKE NOVE U REGIONU: Proslave organizuju u Podgorici, Beranama i širom Republike Srpske!

Crna Gora -
PODGORICA - Doček Pravoslavne nove godine na otvorenom uz muziku, kuvano vino i vatromet večeras će biti organizovan u više gradova u regionu

Na podgoričkom Trgu Republike večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine, uz poruku građanima - Ne u rat, ne u NATO. Svečanost organizuju stranke, koje predvode Nova srpske demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija, i udruženja građana koje se protive učlanjenju Crne Gore u NATO.

Proslava na Trgu slobode... Podgorica (foto printscreen cdm)
Proslava na Trgu slobode... Podgorica (foto printscreen cdm)

To će biti prvi put, posle 2003. godine, da su u organizaciju ove manifestacuje uključene političke partije. Prethodnih godina doček pravoslavne Nove godine organizovala je Srpska pravoslavna crkva na platou ispred crkve Svetog Đorđa. Organizatori su najavili da na svečanosti, koja će početi u 20 sati, neće biti političkih govora, već samo pesme i zabave. Učestvovaće pevači Ivana Selakov, Nemanja Stevanović i grupe DST i Akademija.

Opština Berane i Turistička organizacija i ove godine organizuju doček pravoslavne Nove 2016. godine za svoje sugrađane i goste iz susednih gradova u glavnoj gradskoj ulici uz, kako navode, bogat muzički program. Kako se navodi u saopštenju lokalne samouprave novogodišnje zagrejavanje na otvorenom je od 19 sati sa lokalnim Di –džejevima Milan i Coa.Posle njih u 21 časova nastupiće beranski BAS bend (Aleksandra i Bobo Spasojević), dok će od 23 sata pubilika uživati u pesmama popularne beogradske pop pevačice Marine Visković. U ponoć je planiran vatromet.

Doček u Banjaluci biće ispred Banskog dvora (Foto Printscreen banjalucanke.com)
Doček u Banjaluci biće ispred Banskog dvora (Foto Printscreen banjalucanke.com)

Novu godinu po julijanskom kalendaru na gradskim trgovima dočekaće i stanovnici Banjaluke, Trebinja, Dervente, Novog Grada, Foče, Šamca i Čajniča, dok u Prijedoru, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Gradišci, Srpcu i drugim opštinama organizovanog slavlja neće biti. S obzirom na to da su protekli praznici ispraznili novčanike stanovnicima mnogi će slaviti u krugu porodice.

Svečanost u Banjaluci počeće u 21 čas ispred Banskog dvora, a sve koji odluče da Novu godinu slave na otvorenom očekuje bogat kulturno-umetnički program. Nastupiće Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar i Folklorni ansambl "Veselin Masleša" . U ponoć će biti služen moleban u Hramu Hrista Spasitelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track