DRAMA IZNAD PODGORICE: Avionu iz Ciriha pukla guma, uspeo nekako da sleti!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Luka Zeković

dobro se završilo

DRAMA IZNAD PODGORICE: Avionu iz Ciriha pukla guma, uspeo nekako da sleti!

Crna Gora -

PODGORICA - Na današnjem letu Montenegro Airlinesa iz Ciriha ka Podgorici, posle poletanja, piloti Montenegro Airlinesa su dobili svetlosno upozorenje da je došlo do oštećenja na stajnom trapu.

"Kapetani su prilikom prilaska aerodromu Podgorica, postupili po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama. Vizuelnom proverom utvrđeno je oštećenje unutrašnje gume stajnog trapa. Procedura nalaže da avion bude u holdingu (kruženju) oko aerodroma neko vreme, kako bi potrošio višak goriva i postigao težinu dozvoljenu za sletanje.

Avion je kružio iznad Podgorice 15 minuta, a zatim se avion bezbedno prizemljio", saopšteno je iz kompanije.Kako se navodi u saopštenju, sve službe Montenegro Airlinesa, Aerodroma Crne Gore, Kontrole letjenja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo su bile u stanju pripravnosti, kako bezbedonosne procedure u ovakvim situacijama i nalažu.

"Posle sletanja, mehaničari Montenegro Airlinesa su zamenili unutrašnje gume na stajnom trapu. Avion će biti vraćen u saobraćaj u najkraćem roku, već tokom popodnevnih časova", zaključuje se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track