ĐUKANOVIĆ: Obavestićemo Srbiju o aktivnosti uhapšene grupe osumnjičene za pokušaj državnog udara!
Foto: Dado Đilas

Pmreijer Crne Gore

ĐUKANOVIĆ: Obavestićemo Srbiju o aktivnosti uhapšene grupe osumnjičene za pokušaj državnog udara!

Crna Gora -

Crnogorske institucije treba da ostvare punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije kako bi se zaokružila slika i stavila tačku na neuspešnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmerenu prema Crnoj Gori, ocenjeno je na sastanku premijera Mila Đukanovića sa predstavnicima bezbednosnih službi.

Đukanović se danas sastao sa direktorima Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije, Dejanom Peruničićem i Slavkom Stojanovićem.

Premijer je nakon sastanka kazao da je tokom razgovora dobio informacije koje su ga učvrstile u uverenju da je aktivnost jedne grupe ljudi, koji su pokušali organizovati kriminalnu grupu i sprovesti određene terorističke akte na prostoru Crne Gore, bila akcija koja je opasno pretila državi, njenoj nacionalnoj bezbednosti i sigurnosti njenih građana.

U izjavi Đukanovića objavljenoj na sajtu vlade navodi se da su se tokom razgovora saglasili da bi sa dosadašnjim saznanjima bilo veoma važno upoznati nadležne državne organe Srbije.

"Ne zbog bilo čega drugog, nemamo zaista bilo kakvu informaciju o tome da je država Srbija imala saznanja o tome što se priprema prema Crnoj Gori, već prosto zbog nedvosmislenog saznanja da je deo pripremnih aktivnosti za ono što se planiralo u Crnoj Gori obavljen na teritoriji Srbije, dakle zloupotrebom teritorije te države“, pojasnio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, na sastanku je ocenjeno da bi bilo jako važno ostvariti punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije, "kako bismo zaokružili sliku i finalno stavili tačku na ovu neuspešnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmerenu prema Crnoj Gori“.

"Mislimo da bi to bilo važno ne samo zbog rasvetljavanja ovog konkretnog događaja, već i zbog jasne poruke kriminalu i potencijalnim terorističkim grupama da su naše države iz dana u dan sve snažnije, da sve uspešnije sarađuju i da su u stanju da obezbede i novi kvalitet stabilnosti u našem regionu u ceini“, kazao je Đukanović.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track