ĐUKANOVIĆ: Sada mi je najpotrebniji odmor, pa ću razmisliti šta dalje
Foto: Dado Đilas

Povlači se

ĐUKANOVIĆ: Sada mi je najpotrebniji odmor, pa ću razmisliti šta dalje

Crna Gora -

Premijer Milo Đukanović kazao je da će još razmisliti o alternativi šta će raditi nakon povlačenja, ali da mu je sada najpotrebniji odmor.

Upitan da li se vraća biznisu on je rekao da će još razmisliti.

"Kao što nisam razmišljao o intenzitetu mog daljeg političkog angažmana, nisam ni razmišljao o alternativi. Znate, pre deset godina sam imao jasnu sliku, ali sam tada bio deset godina mlađi. Danas, deset godina kasnije, mislim da mi je potrebno da se odmorim, pa da razmislim šta dalje", kazao je Đukanović novinarima, nakon završetka njegovog učešća na Konferenciji o ekonomiji koju u Bečićima organizuje Privredna komora.

Upitan zbog čega se u ovom trenutku povlači sa mesta premijera i ne želi osmi mandat, kada predstoji učlanjenje u NATO, Đukanović je kazao da ulaziti u osmi mandat da bi se posle nekoliko meseci povlačio bilo neodgovorno prema onima koji treba da se ozbiljno pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti.

"Mislim da smo povukli pravi potez, dali poverenje pravim ljudima i ubeđen sam da promena na čelu Vlade ničim neće ugroziti ono što je prioritetan cilj Crne Gore u ovom trenutku, a to je formalizacija našeg članstva u NATO. Mislim da će otpori prema tome biti onakvi, kakve smo videli i u domaćoj i inostranoj javnosti ko god bio na čelu Vlade, ali da će naspram njih biti naša nepokolebljiva odlučnost da stvarimo svoje ciljeve zbog uverenja da se jedino tako garantuje stabilnost i dinamičan ekonomski razvoj naše zajednice", naglasio je Đukanović.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track