FAŠIZAM U CRNOJ GORI: Milovi režimski batinaši prete direktorki televizije Vijesti!
Foto: Fonet

Progon protivnika Đukanovićevog režima

FAŠIZAM U CRNOJ GORI: Milovi režimski batinaši prete direktorki televizije Vijesti!

Crna Gora -
Posebno uznemirava izričita pretnja Draganića, koji je u istom pretećem kontekstu pomenuo i decu Marijane Bojanić. Prvu pretnju joj je uputila još uvek neidentifikovana osoba na društvenoj mreži Tviter, kazali su iz HRA

PODGORICA - Akcija za ljudska prava (HRA) osuđuje i drugu pretnju smrću koju je tokom jučerašnjeg dana primila direktorka televizije Vijesti Marijana Bojanić od osobe koja se na društvenoj mreži Fejsbuk predstavljala kao Mirko Đaga Draganić, menadžer Demokratske partije socijalista u Nikšiću.

"Posebno uznemirava izričita pretnja Draganića, koji je u istom pretećem kontekstu pomenuo i decu Marijane Bojanić. Prvu pretnju joj je uputila još uvek neidentifikovana osoba na društvenoj mreži Tviter", kazali su iz HRA.

Marijana Bojanić je prijavila obe pretnje Upravi policije, odjeljenju za sajber kriminal, na čijem čelu je Jakša Backović.

"Očekujemo od policije i državnog tužioca da istrazi i procesuiranju ovog slučaja pristupe ozbiljno i efikasno, imajući u vidu posebnu društvenu opasnost pretnji koje se upućuju novinarima, i činjenici da do danas mnogi slučajevi napada i pretnji novinarima u Crnoj Gori nisu ni rasvetljeni ni kažnjeni", kazali su iz HRA.

U saopštenju se dodaje da od Demokratske partije socijalista očekuju da saopšti da li je osoba koja je Marijani Bojanić uputila pretnje zaista menadžer u toj partiji i da se odredi prema tim pretnjama.

"NVO Akcija za ljudska prava se godinama zalaže za uvođenje novih krivičnih dela u Krivični zakonik Crne Gore u cilju pojačane krivičnopravne zaštite novinara od napada i drugih dela koja ih sprečavaju da obavljaju svoju profesiju od javnog interesa.

Našu inicijativu prema istraživanju CEDEM-a u većini podržavaju i novinari, podržava je Sindikat medija, načelno je podržalo i nekoliko političkih stranaka, ali do danas se ni jedna stranka nije odlučila da inicijativu i zvanično predoči crnogorskom parlamentu.

Pitamo se kakav bi to sledeći napad trebalo da se dogodi pa da se poslanici i poslanice motivišu za taj konkretan korak", kazali su iz HRA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track