(FOTO) NA BOŽAJU ZAPLENJENO 600 KILA SKANKA: Turčin drogu vrednu 3 miliona evra krio u buradima!
Foto: Printscreen Vijesti.me

POTERA ZA VOZAČEM

(FOTO) NA BOŽAJU ZAPLENJENO 600 KILA SKANKA: Turčin drogu vrednu 3 miliona evra krio u buradima!

Crna Gora -

PODGORICA - Službenici Uprave policije i Uprave carina na Graničnom prelazu Božaj, otkrili su juče ujutro oko 600 kilograma skanka u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je ulazio u Crnu Goru.

Kamionom je upravljao turski državljanin Murat Oz (43) koji se nalazi u bekstvu, a za njim će biti raspisana međunarodna poternica.Ovo je saopštila Uprava policije i Uprava carine. Oz je skank, čija je ulična vrednost procenjena između 1.800.000 i 3.000.000 evra, krio u 33 torbe i 15 buradi.

Skank je, kako su naveli, otkriven nakon što Oz nije pristupio carinskoj kontroli mešovite robe koju je prevozio, a koju je carinskim službenicima prijavio noć ranije. Policijski i carinski službenici su, s obzirom na novonastalu situaciju, na licu mesta pristupili istovaranju robe iz tovarnog dela kamiona iako vozač nije bio prisutan. Utvrđeno je da je mešovita roba bila samo pokriće za drogu koja je prevožena. Naime, iza kabine kamiona pronađene su 33 torbe u kojima su se nalazila pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuani tipa skank.

Daljim pretresom u kamionu je otkriveno još 15 buradi sa pakovanjima iste sadržine. O događaju su obavešteni policijski službenici Odseka za borbu protiv droge koji su o svemu obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Utvrđeno je da se u torbama i buradima nalazi ukupno 1.196. pakovanja sa ukupno oko 600 kilograma skanka. Policijski službenici tragaju za Ozom. Za njim će, shodno procedurama, biti raspisana i međunarodna poternica od strane NCB Interpol Podgorica. Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi veštačenja.

Sumnja se da je droga bila namijenjena krijumčarenju i daljoj prodaji u zemljama Zapadne Evrope. Vrednost oko 600 kilograma skanka, koji je otkriven u kamionu, na narkotržištu u zemljama Zapadne Evrope se kreće od 1.800.000 eura do 3.000.000 eura. Preduzimaju se aktivnosti na potpunom rasvetljavanju događaja. Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku”, navodi se u saopštenju.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja