(FOTO) STRAVIČNA OLUJA U HERCEG NOVOM: Građani se upozoravaju da decu ne puštaju napolje
Foto: Printscreen Volimpodgoricu.me

padalo drveće i stubovi

(FOTO) STRAVIČNA OLUJA U HERCEG NOVOM: Građani se upozoravaju da decu ne puštaju napolje

Crna Gora -

HERCEG NOVI: Olujna bura pogodila je Herceg Novi tokom prethodne dve noći.

Pričinjena je i velika materijalna šteta naročito u Zelenici i Bijeloj, u selima u zaleđu i nekim delovima poluostrva Luštica. Kako bi otklonili posledice oluje na teritoriji opštine Herceg Novi tokom cele noći angažovane su sve nadležne službe, a istim tempom se radi i danas.

“Bura je na više mesta oborila stabla, reklamne table i razvodne stubove, polomila stakla na autobuskim stajalištima u Meljinama, Zelenici, Bijeloj i u centru grada, a manja oštećena je pretrpela i novogodišnja dekoracija”, navode iz te Opštine.

Ekipe Službe zaštite i spasavanja, Službe komunalne policije, preduzeća „Komunalno-stambeno“ i „Čistoća“ na terenu su i intenzivno rade na evidentiranju i otklanjanju posledica nevremena, a celom akcijom koordinira Sekretarijat za komunalne delatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi.

U Opštini Herceg Novi je formirana Komisija za štete, koja će se starati o utvrđivanju nivoa štete i odlučivati o zahtevima građana da im se ista nadoknadi. Nadležni pozivaju sve građane da štetu prijave putem „Sistema 48“, pozivom na broj telefona 19800.

“Posebno apelujemo na roditelje da obrate pažnju i da deca izbegavaju boravak na otvorenom dok traje izuzetno jaka bura, jer postoji opasnost od povređivanja. Upozoravamo učesnike u saobraćaju da snažni udari vetra pomeraju kontejnere na saobraćajnice, te da je zbog toga neophodan dodatni oprez”, istakli su oni.

(volimpodgoricu.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track