(FOTO) DA LI BISTE GA PREPOZNALI: Marović ostario 10 godina posle mesec dana u zatvoru!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Saslušan u Sudu

(FOTO) DA LI BISTE GA PREPOZNALI: Marović ostario 10 godina posle mesec dana u zatvoru!

Crna Gora -
PODGORICA - Psihofizičko stanje Svetozara Marovića prema rečima njegovog advokata Zdravka Begovića je loše, posle saslušanja u Specijalnom tužilaštvu

"Videti ličnost kao što je Marović sa lisicama i u takvom stanju za koje se, bez preterivanja, može reći da je za mesec dana ostario 10 godina, dovoljno govori o težini situacije u kojoj se nalazi nekada vodeći crnogorski političar", smatra Begović.

Generalno lošem stanju u kojem se nalazi Marović, kako je naveo advokat, doprinela su i hapšenja njegove šire i uže porodice.

"Sva ta dešavanja ostavila su posledice na njegovo zdravlje", dodao je Begović. "Uprkos situaciji, Marović je ubeđen da će dokazati svoju nevinost. To ubeđenje učvrstio je i nakon poslednjeg saslušanja gde Tužilaštvo u odnosu na njega nije ponudilo nikakve dokaze", rekao je Begović. Na kraju on je podsetio, uz dužno poštovanje onih koji smatraju da je Marović kriv, da treba da poštuju pretpostavku nevinosti, a ne da se nekome presuđuje i prije nego je suđenje počelo.

Marović je juče pred tužiocem Sašom Čađenovićem saslušan u svojstvu osumnjičenog za pet krivičnih dela zloupotreba u službenom položaju u sticaju sa prevarom, čime je naneta višemilionska šteta po Opštinu Budva. Njegov advokat, zbog tajnosti postupka, nije mogao da nam otkrije o kojim predmetima je reč.

Foto printscreen CdM
Foto printscreen CdM

Marović je prilikom izlaska iz Tužilaštva pred novinarima rekao "pozdravite mi sve prijatelje i neprijatelje".Visoki funkcioner DPS-a se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track