(VIDEO, FOTO) HAOS U PODGORICI: Policija tukla Medojevića i potpredsednika Skupštine Radulovića!
Foto: Vijesti.me

Brutalnost policije

(VIDEO, FOTO) HAOS U PODGORICI: Policija tukla Medojevića i potpredsednika Skupštine Radulovića!

Crna Gora -
U gradu su jake policijske snage, ima puno povređenih demonstranata, a neki od njih imaju i teže povrede
1 / 10 Foto: Vijesti.me

PODGORICA - Policija je u subotu veče na demonstrante bacila suzavac i dve šok bombe, a Specijalne jedinice deo okupljenih sateruje Ulicom slobode ka Trgu republike, a drugi deo ka Sahat Kuli. Preko mosta Braće Zlatičanin je nemoguće preći.

U centru grada su jake policijske snage i čuju se povici "Milo, lopove". Izlog butika "Opera" je polomljen kamenicama.

Među okupljenim građanima su i poslanici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Koča Pavlović, Slaven Radunović i poslanik Mladen Bojanić.

Ispred Skupštine Crne Gore ranije večeras je uhapšeno više osoba, a kako nezvanično saznajemo među njima su pripadnici Pokreta za neutralnost Marko Milačić i Vladislav Dajković. Demonstranti su ispred Skupštine uzvikivali "Ubice", i "Milo lopovi".

21.58 - Novinar podgoričkog lista "Dan" Dražen Živković i urednik portala IN4S Gojko Raičević privedeni su na skupu opozicije u Podgorici zbog nepostupanja po naređenju policijskih službenika, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Navodi se da su Živković i Raičević, zajedno sa ostalim učesnicima javnog okupljanja u Podgorici, privedeni zbog toga što su se više puta oglušili o izdata policijska naređenja na mestu pružanja asistencije Komunalnoj policiji.

"Novinarska profesija ovih lica nije povezana sa njihovim privođenjem. Oni su privedeni kao građani okupljeni na mestu održavanja javnog skupa, zbog nepoštovanja zakona, odnosno nepostupanja po naređenju ovlašćenih policijskih slušbenika", piše u saopštenju. Policija dodaje da su netačni navodi pojedinih medija da je Raičević "brutalno pretučen" u policijskom vozilu.

"Policijski službenici su prilikom privođenja 11 lica, među kojima je bio i Raičević, s obzirom da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrebili sredstva prinude", navodi se u saopšenju. Raičeviću je, kako se navodi, pre privođenja Sudu za prekršaje, pružena medicinska pomoć u medicinskoj ustanovi, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede. Posle saslušanja u Sudu, Raičević je pušten da se brani sa slobode, precizira se u saopštenju. Živković je priveden Sudu za prekršaje zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

21.31 - Tokom akcije kada je prekinut protest Demoktatskog fronta, koji je trajao od 27. septembra, poslanik DF-a Milan Knežević je fizički nasrnuo na policajca, a odbornik u Glavnom gradu Nikola Bajčetić je automobilom, probio policijski kordon u Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, čime je ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i policajaca, saopšteno je iz Uprave policije.

21.19 - Mitropolija crnogorsko-primorska najoštrije je osudila jutrošnju nasilnu policijsku akciju nad nenaoružanim civilima, među kojima su i izabrani poslanici Skupštine Crne Gore.

21.10 - Poslanik Nebojša Medojević i potpredsednik Skupštine Branko Radulović lakše su povređeni u sukobu policajaca i demonstranata večeras u Podgorici, nakon čega je policija bacila suzavac i dve šok bombe na okupljene građane.

21.08 - Protestna šetnja pristalica Demokratskog fronta (DF) centrom Podgorice završena je večeras pošto su jake policijske snage sprečile pokušaj demonstranata da probiju kordon ispred Skupštine Crne Gore.

Učesnici protesta okončali su šetnju ispred sedišta Nove srpske demokratije, koja je članica DF-a, a jedan od čelnika tog saveza Branko Radulović pozvao je građane da se i sutra okupe u centru Podgorice.

Crnogorska policija uhapsila je više osoba koje su krenule ka Skupštini Crne Gore kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj setnji a među uhapšenima su pripadnici "Pokreta za neutralnost" i pokreta "Otpor diktatorskom režimu", preneli su podgorički mediji. Rano jutros, policija je razbila protest DF-a, čiji su učesnici tokom prethodnih 20 dana, zahtevali ostavku vlade Mila Đukanovića.

Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkog lista Dan i portala IN4S. Oni su pokušali da spreče policiju da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara ispred skupštine. Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca.

21.01 - Predstavnici Demokratskog fronta (DF) saopštili su svojim pristalicama na Trgu Republike da večeras neće biti novih okupljanja i da će protesti biti nastavljeni sutra.

20. 18 - Pristalice Demokratskog fronta (DF) pokušale su da probiju policijski kordon u blizini Skupštine Crne Gore u centru Podgorice, nakon čega je policija bacila suzavac i potisnula demonstrate dalje od državnih institucija. Kako je javio reporter agencije Beta, u užem centru Podgorice, oko zgrada Skupštine, Vlade i Tužilaštva, nalaze se jake policijske snage, a celo to područje je blokirano kako učesnici protesta ne bi mogli da priđu institucijama.

20. 11 - Pojedini izlozi u glavnoj gradskoj ulici su razbijeni. Policija je uoči protesta uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj setnji. Među uhapšenima su pripadnici "Pokreta za neutralnost" i pokreta "Otpor diktatorskom režimu", preneli su podgorički mediji. Crnogorska policija razbila je rano jutros protest DF-a, čiji su učesnici tokom prethodnih 20 dana, zahtevali ostavku vlade Mila Đukanovića.

20.08 - Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkog lista Dan i portala IN4S. Oni su pokušali da spreče policiju da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara ispred skupštine.

20.04 - Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca. Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC). Pored osude, svim rekacijama je zajednički i stav da je upotreba sile bila nepotrebna, posebno ako se ima u vidu da su protesti DF-a bili mirni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track