HAPŠENJE CRNOGORSKIH POSLANIKA: DF traži puštanje Mandića i Radunovića
Foto: Youtube Ps

Protesti u Crnoj Gori

HAPŠENJE CRNOGORSKIH POSLANIKA: DF traži puštanje Mandića i Radunovića

Crna Gora -
Funkcioneri su odbacili optužbe za nasilno rušenje ustavnog poretka i poručili da su samo hteli mirno da uđu parlament

PODGORICA - Demokratski front (DF) zatražio je danas da budu pušteni poslanici tog saveza Andrija Mandić i Slaven Radunović, koji su privedeni nakon protesta ispred Skupštine Crne Gore i poručio da prekida svaki politički dijalog sa Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom.

Funkcioneri su odbacili optužbe za nasilno rušenje ustavnog poretka i poručili da su "samo hteli mirno da uđu parlament", javlja TV Vijesti.

Ako su Mandić i Radunović narušili ustavni poredak, iz DF-a poručuju da policija onda treba da pohapsi sve njihove poslanike. Oni su odbacili odgovornost za sinoćne nerede ispred Parlamenta i za napad na policiju optužili grupu koja je, kako kažu, došla iz pravca stare zgrade vlade na protest.

Pitaju se kako je moguće da niko od huligana nije uhapšen. Iz DF-a su poručili da nastavljaju borbu za promenu vlasti, i da pripremaju novu i drugačuju vrstu otpora, ali nisu precizirali o čemu se radi.

Funkcioner DF-a, Nebojša Medojević, kazao je na konferenciji za novinare da se, kada su u pitanju krivične prijave, Vrhovno državno tužilaštvo ozbiljno igra sa mirom i stabilnošću, prenose Vijesti.

On je poručio da ako Mandić i Radunović ne budu pušteno do 19 sati, otići kod Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovica da traže odgovor zašto su uhapšeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track