ISPOVEST DEČAKA (11): Udarao me i vikao da će me zaklati, jer sam loptom udario njegov BMW!
Foto: Dnovine.me

Nasilnik osuđen samo prekršajno

ISPOVEST DEČAKA (11): Udarao me i vikao da će me zaklati, jer sam loptom udario njegov BMW!

Crna Gora -
BAR - Bosanski državljanin Armin Budimirović (37) koji je pretukao jedanaestogodišnjeg D. B. jer je loptom pogodio njegov auto osuđen je na 40 dana zatvora

Kada je izduvana lopta udarila u njegov BMW (K-25-M-230), bosanski državljanin Armin Budimirović (37) zaustavio je automobil, izašao iz njega i besan izudarao D. B. (11), koji je šutirao u pravcu vozila.

Budimirović ga je uhvatio za teme glave, savijajući je ka zemlji, a onda ga otvorenom šakom druge ruke udario po desnoj strani lica ispod oka. Zatim ga je pesnicom udario u desnu stranu lica, psujući i vičući: "Hoćeš da te zakoljem?!"

Barskoj policija je oko 21 sat privela nasilnika i uz prekršajnu prijavu juče je predat Područnom organu za prekršaje koji mu je izrekao zatvorsku kaznu od 40 da na zbog fizičkog napada i ugrožavanja sigurnosti dečaka. Rešenje kojim je proglašen krivim izrečeno je juče uz naredbu da se odmah primeni, zbog čega je Budimirović prebačen u spuški zatvor na izdržavanje kazne.

Niko nije prišao da pomogne detetu... Otac dečaka ogorčen na svoje sugrašane (Foto dnovine.me)
Niko nije prišao da pomogne detetu... Otac dečaka ogorčen na svoje sugrašane (Foto dnovine.me)

Vidno potresen i uznemiren dečak ispričao je juče Dnevnim novinama da se incident dogodio na Bulevaru Dinastije Vojislavljevića, dok se sa društvom vraćao iz škole. Prema njegovim rečima, šutirao je loptu, koju je prethodno našao na trotoaru.

"Hteo sam loptu da ubacim u dvorište jedne kuće, ali je ona pogodila vozilo, koje je stalo. Mi se uplašili ipobegli prema zgradi u kojoj žive drugovii koji su bili sa mnom. Posle desetak minuta, ja sam nastavio put ka kući, pridruživši se grupi dece koja su naišla. Međutim, kada sam hteo da pređem pešački prelaz, ispred mene je stao čovek, koji je nasrnuo na mene. Udario me svom snagom u glavu, psovao me i pretio mi. Pretio je da će me zaklati i ubiti, a onda je otišao u svoj auto. Deca su mi pomogla da dožem do kuće", priseća se D.B., dok mu je glas podrhtava. Njegov iskaz u policiji potvrdili su i očevici događaja.

Otac dečaka Aleksandar Bjelić naveo je da je i sam doživio šok kada je došao kući i vidio sina pretučenog."Bio je sav otečen, izbezumljen i uplašen. Iz hitne službe koja je alarmirala policiju dečak je upućen u bolnicu, ali na svu sreću dežurni doktor je konstatovao da nema težih povreda i uputio ga na kućno lečenje. Policija je posle nekoliko sati pronašla Budimirovića, koji je pobegao sa mesta napada"."Budimirović je pronađen po registarskim tablicama njegovog vozila koje su zapamtili dečaci koji su bili sa mojim sinom", kaže otac pretučenog dečaka.

Iz policije su obavestili tužilaštvo o slučaju, ali je ono ocenilo da je reč o prekršaju, a ne o krivičnom delu. Zbog toga je Bjelić ogorčen.

"To je strašno! Da li bi tužioc doneo ovakvu odliku da je njegovo dete napadnuto i premlaćeno. Smem li opet dete da pošaljem u školu, a da ne strahujem da će mi ga neko ubiti", naglasio je Bjelić na kraju razgovora.Otac dečaka kaže da su ga, osim onoga što je snašlo njegovog sina i njegovu porodicu, posebno pogodile reakcije očevidaca koji nisu pritekli u pomoć njegovom sinu dok ga je Budimović udarao.

“Bilo je ljudi na parking ispred diskonta koji su gledali šta se dešava mom sinu, ali niko mu nije prišao u pomoć, niti je pozvao policiju, već je policija obaveštena tek kada smo dete odveli u hitnu pomoć", ispričao je stariji Bjelić.Pritvoreni Budimirović ispričao je svoju verziju događaja, koja se naravno nije poklapala sa iskazom dečaka i svedoka, pa mu je sudija za prekršaje izrekla zatvorsku kaznu.

Nasilnik rekao da se dete samo povredilo!

Budimirović je ispričao da je dok se kretao vozilom na trotoaru ugledao dvoje, troje dece. Jedan od tih dečaka je, prema iskazu Budimirovića, šutirao loptu, koja je udarila u auto, a onda se odbila. Navodno je ponovo osetio udar lopte u vozilo, zbog čega se uspaničio.

"Bio sam u blizini pešačkog prelaza, panično sam jedva uspeo da ukočim i propustim pešake. Zaustavio sam vozilo i sačekao dečaka. Uhvatio sam ga za kapuljaču i pitao ga: 'Jesi li lud, hoćeš li da ubiješ mene ili pešake' Nisam ga fizički napao, niti mu pretio ili psovao. Istrgao se i pobegao. Dečak se bežeći okretao da vidi da li ga pratim, a onda je glavom udario u jedan auto. Zatim je posrnuo, pao na koljena i sakrio se iza drugog vozila. Onda sam seo u auto i nastavio svojim putem", naveo je Budimirović.

(CdM/dnovine.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track